23948sdkhjf

300 målinger med gode resultater

Det rådgivende ingeniørfirma Cowi står for undersøgelserne af PCB i bygninger fordelt over 88 adresser i Skanderborg Kommune.
Skanderborg Kommune har fået screenet et stort antal bygninger for PCB. I alt er der gennemført ca. 300 målinger på 88 adresser. Alle bygningerne, der er opført eller renoveret fra 1950 – 1977, er blevet screenet. Hertil kommer enkelte bygninger renoveret frem til 1986. Det oplyser kommunen.

Ingen akut fare
Målingerne viser et meget lavere niveau af PCB, end man kunne have frygtet.

- Vi har to bygninger med koncentrationer lidt over den nedre grænseværdi, som er fastsat af Sundhedsstyrelsen. Det drejer sig om Gl. Rye Skole og Servicecenter Ry, fortæller teknisk chef Luise Pape Rydahl, og tilføjer, at der ingen akut sundhedsfare er ved at opholde sig i de to.

Hurtig handling
Inden for de nærmeste dage laves supplerende undersøgelser i de to bygninger for at fastslå, hvor PCB’en stammer fra. Så snart det er klarlagt, vil PCB’en blive håndteret. Stoffet findes typisk i maling og fugemasse og der kan eksempelvis blive tale om at skifte alle fuger eller alternativt at forsegle dem.

Hvornår problemet er helt løst afhænger af den indsats, der nu skal sættes i værk.

På sidste års budget afsatte Skanderborg byråd to mio. kr. til screeningen, så meget kommer det dog ikke til at koste, da Staten refunderer en del af beløbet. Udover de to mio. kr. kommer udgifter til at håndtere den giftige PCB i de to bygninger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078