23948sdkhjf

Arkitema opruster i Nordjylland

I disse år er der gang i byggeudviklingen i Aalborg og omegn.

Derfor vil arkitektvirksomheden Arkitema øge sin lokale tilstedeværelse.

Målet er at styrke positionen i Nordjylland og være endnu stærkere til stede, som det lyder i en pressemeddelelse fra virksomheden, der nu har ansat Aalborg-arkitekten Kristine Friis til at stå i spidsen for den nye satsning.

Den kommer på baggrund af et voksende antal opgaver i det nordjyske.

- Aalborg og Nordjylland har længe været inde i en god udvikling, og vi ønsker at kunne tilbyde en integreret og lokalforankret rådgivning, siger Anders Warmdahl Mikkelsen, der er associeret partner og forretningsområdechef hos Arkitema, i pressemeddelelsen.

- Det er afgørende for det gode samarbejde og samskabelsen af projekterne. Vi har heldigvis allerede mange spændende projekter i området og ser dette som et naturligt springbræt for os, tilføjer han.

På hjemmebane

Kristine Friis er uddannet arkitekt, og er ansat til at varetage og styrke udviklingen af almene og private boligprojekter, gennem en stilling som senior kreativ leder hos Arkitema.

Hun har stor brancheerfaring fra tidligere stillinger hos blandt andet Arkitektfirmaet Nord og Henning Larsen Arkitekter.

Selv mener hun, at det er et godt match, der nu er sket med arkitektvirksomheden, der målt på omsætning er Danmarks største:

- Med mine faglige ambitioner og kompetencer, koblet med Arkitemas tilgang til arkitektonisk kvalitet, glæder jeg mig til at få Arkitema etableret på min hjemmebane i Aalborg. Jeg ser frem til at kunne bringe min erfaring fra branchen i spil, siger Kristine Friis.

Erfaring og netværk

Ansættelsen bidrager, ifølge Arkitema, til en større sammenhængskraft mellem tegnestuens kontorer, idet hun styrker kendskabet til den lokale udvikling i Aalborg og omegn:

- Det har været vigtigt for os at finde en arkitekt med stærke faglige kompetencer, erfaring og netværk i Aalborg og Nordjylland, og det har Kristine. Med ansættelsen er det første og vigtigste skridt i etableringen af Arkitemas afdeling i Aalborg kommet stærkt fra start, mener Anders Warmdahl Mikkelsen.

Base hos Cowi

Foreløbig vil Kristine Friis få base på Cowis kontor i Aalborg, der ejer Arkitema.

Det vækker også glæde hos Cowis regionsdirektør i Aalborg, Thomas Nørgaard Christensen, at kontoret på Visionsvej nu kan stå tæt sammen med Arkitema:

- Vores styrkeposition i det nordjyske er funderet på vores evne til at samarbejde på tværs, og det glæder mig, at vi nu også kan sidde fysisk sammen med vores arkitektkollegaer. Jeg er sikker på, at det vil resultere i endnu flere spændende projekter, siger han i pressemeddelelsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.188