23948sdkhjf

BNS vinder 95 boliger på Frederiksberg

Entreprenørfirmaet B. Nygaard Sørensen A/S har vundet totalentreprisen på et utraditionelt plejeboligbyggeri med 95 boliger til Akaciegården på Frederiksberg.
Et af Frederiksbergs største plejehjem, Akaciegården, forvandles i løbet af de næste par år til et åbent og anderledes plejeboligbyggeri med 95 boliger.

Resultatet af totalentreprisekonkurrencen om modernisering af plejehjemmet Akaciegården er afgjort. En enig bedømmelseskomité valgte projektet fra entreprenørfirmaet BNS A/S som det bedste i konkurrence med fire andre indbudte deltagere.

- Vi gør meget ud af at skabe de bedst mulige rammer for alle vore borgere på Frederiksberg, ikke mindst de ældre. Ombygningen er et led i Frederiksberg Kommunes store moderniseringsplan for plejeboligerne. Vi er i fuld gang, og med dette projekt tager vi endnu et vigtigt skridt i processen. Jeg synes, planerne for Akaciegården er meget spændende, og jeg ser frem til at kunne opleve dem tage form i virkeligheden, siger borgmester Jørgen Glenthøj, der ser frem til resultatet.

Varieret og overskueligt byggeri
Det fremtidige Akaciegården bliver et helt nyt hus udformet som et trekløver med en central kerne omgivet af tre blade. Med dette udgangspunkt er det lykkedes at skabe et varieret og velfungerende byggeri med stor overskuelighed, korte gangafstande og stor hjemlighed.

Bygningen placeres med ankomst fra nord til en stueetage, der indeholder alle de fælles og udadvendte funktioner: sale til fest og hyggeligt samvær, træningssale og ergoterapi, køkken og café, kiosk, frisør og administration. Disse mange funktioner er samlet omkring et livligt og varieret "strøg" gennem etagen.

Centralt i bygningen placeres en stor, skulpturelt udformet træningstrappe, der forbinder husets etager og giver både beboere og personale anledning til at træne som en naturlig del af bevægelsen mellem huset faciliteter. I kælderen under bygningen finder man varemodtagelse, vaskeri, depoter og omklædningsrum.

Husets øverste fem etager rummer hver 19 moderne, fleksible 2-rums plejeboliger samlet omkring fælles køkken, spisestue og opholdsrum.

Frederiksberg Kommune bidrager med 43 millioner kroner til projektet.

Fakta
Bygherre: DSI Akaciegården, Frederiksberg Kommune
Omfang: 95 boliger - ca. 8.650 m²
År: 2013-15
Entrepriseform: Totalentreprise
Bygherrerådgiver: Strunge Jensen A/S
Forretningsfører: OK-Bolig A/S
Lean-konsulent: Plustid ApS Totalentreprenør: B. Nygaard Sørensen A/S
Arkitekter: Force4 Architects og Domus Arkitekter
Ingeniør: Grontmij
Landskabsarkitekt: Kragh & Berglund
Konsulenter: Copenhagen Living Lab
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094