23948sdkhjf

OJ Rådgivende Ingeniører A/S tredobler sit overskud

Den nu Sweco-ejede ingeniør forventer, at det høje aktivitetsniveau fortsætter ind i 2024

Væksten vil fortsætte.

Sådan kan et af hovedbudskaberne fra OJ Rådgivende Ingeniører A/S (OJ) koges ned.

Koncernens årsresultat for 2022/23 viser et overskud på 17,6 mio. kr., mod 5,9 mio. i regnskabsåret 2021/22 - altså næsten en tredobling.

Og rådgiveren kan pr. 30. juni 2023 fremvise en egenkapital på 40,3 mio. kr.

Derfor ser ledelsen hos OJ da også årets resultat som tilfredsstillende.

OJ har nu 325 medarbejdere mod 259 i regnskabsåret 2021/22.

Opkøbt af Sweco

Koncernen er efter regnskabsårets afslutning solgt til Sweco Danmark A/S, der er en del af den svenskejede Sweco-koncern.

I den forbindelse bragte Licitationen 5. september et interview med adm. direktør Dariush Rezai hos Sweco Danmark, der glæder sig til at byde 325 nye kolleger velkommen.

Sweco-direktøren beskriver OJ Rådgivende Ingeniører som garant for høj faglighed "med en udpræget lokal forankring og stærke relationer til deres kunder", som han formulerede det.

Med opkøbet af OJ Rådgivende Ingeniører styrker også Sweco "markant forudsætningerne for at spille en central rolle på alle typer af byggeprojekter i hele landet, uanset størrelse", sagde Dariush Rezai i forbindelse med opkøbet.

Fastholde medarbejdere

Men Sweco eller ej, så synes OJs aktivitetsniveau i byggebranchen at fortsætte ind i 2023/24. 

Dog er ledelsen opmærksom på de konjunkturændringer som varsles.

"For det kommende år er det ledelsens forventning, at væksten fastholdes og forventningen til den ordinære drift for selskabet er et positivt resultat på cirka 17 mio. kr.", lyder det i ledelsesberetningen, hvor det også bliver pointeret, at "fastholdelsen af medarbejderne er vigtig. Det sker blandt andet ved uddannelse af medarbejderne samt ved oprettelse af fagtekniske fora".

OJ Rådgivende Ingeniører A/S

Partnerejet rådgivende ingeniørfirma med fokus på byggeri og anlæg. Stiftet i 1946. Opkøbt at Sweco Danmark 5. september 2023.

Virksomheden tæller i dag 325 medarbejdere fordelt på ni kontorer samt flere projektkontorer. Kontorerne er beliggende i Aalborg, Aarhus, Horsens, Vejle, Billund, Sønderborg, Odense, Roskilde og København.

Medarbejderne er hovedsageligt ingeniører og specialister.

OJ Rådgivende Ingeniører består af modervirksomheden OJ Rådgivende Ingeniører og dattervirksomheden OJ Brandrådgivning. Begge indgår i opkøbet.

Selskabet beskæftiger sig med klassiske ingeniørdiscipliner inden for byggeri samt fagrådgivning inden for blandt andet bygherrerådgivning, brandrådgivning, miljø, geoteknik og commissioning.

OJ arbejder tæt sammen med private og offentlige bygherrer om projekter af alle størrelser – lige fra alment boligbyggeri og institutioner til store, komplekse byggerier inden for erhverv og industri, laboratorier og sygehuse.

OJ Rådgivende Ingeniører er ejet af ti partnere med Brian Andreasen i spidsen som adm. direktør.
Omsætningen i 2021/2022 var 246,8 mio. kr.

OJ Rådgivende Ingenører

OJ Rådgivende Ingeniører A/S
Regnskabsår 2022 2021
Valuta mio. DKK mio. DKK
Nettoomsætning - -
Bruttofortjeneste 202,7 173,0
Resultat af primær drift 24,1 14,8
Resultat før skat 23,6 8,4
Årets resultat 17,6 5,9
Balancestatus 138,7 114,8
Egenkapital 40,3 21,9
Antal ansatte 325 259
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109