23948sdkhjf

Bygge- og betonkæmpe når 2 milliarder på kort tid

Der er en god grund til, at DS Gruppen ikke når samme niveau som de seneste år, i den netop offentliggjorte årsrapport

DS Gruppen, koncernen bag DS Flexhal, DS Elcobyg, DS Stålkonstruktion og DS Stålprofil, har netop offentliggjort årsrapport for 2022/23. Den viser tilbagegang både på top- og bundlinje. 

Omsætningen lå på 2 mia. kr., mens resultatet var 160 mio. kr. i modsætning til henholdsvis 2,6 mia. kr. og 204 mio. kr. i 2021/22.

Men der er en rigtig god forklaring på udviklingen. 2022/23 dækker nemlig kun de ni måneder fra 1. juli til 31. marts af hensyn til de nye ejere, den tyske industrikæmpe Goldbeck.

DS Gruppen blev solgt til Goldbeck i foråret 2022, og de nye ejere har regnskabsår fra 1. april til 31. marts.

- Tidligere havde DS Gruppen regnskabsår fra 1. juli til 30. juni, men vi har naturligvis omstillet terminen for at følge den nye ejers årsrytme, siger Kent Hejn Kristensen, adm. direktør i DS Gruppen, i en pressemeddelelse.

I hans optik er præstationerne gode:

- I løbet af de seneste ni måneder har DS Gruppen opnået solide resultater med en toplinje, der overstiger 2 mia. kr., og et resultat før skat på over 200 mio. kr. Disse tal vidner om vores vedholdende arbejde for at opretholde en sund økonomi, siger Kent Hejn.

DS Gruppen kort

  • DS Gruppen består af forretningsenhederne DS Flexhal, DS Stålkonstruktion, DS Elcobyg og DS Stålprofil, som henholdsvis opfører erhvervsbyggerier i stål og beton, producerer stålkonstruktioner, betonelementer eller tag- og facadebeklædning i tyndpladestål.
  • DS Gruppen udfører totalentrepriser i Danmark og Sverige og betegner sig som en af Skandinaviens førende industrikoncerner inden for produktion og salg af stål- og betonløsninger til byggeri og industri.
  • Koncernen har hovedkontor i Hobro, regionskontor i Storkøbenhavn og salgskontorer i Norge og Tyskland.
  • Koncernen har datterselskaber i Tyskland, Slovenien, Polen og Norge og vil med en ny strategi mere bredt ud - både geografisk og opgavemæssigt. 
  • Familien Møller Hansen solgte i foråret 2022 DS Gruppen A/S og underliggende produktions- og salgsselskaber til den tyske industrikoncern Goldbeck GmbH.

Kilde: DS Gruppen

Han tilføjer, at året har været præget af meget høj aktivitet i alle DS Gruppens forretningsenheder, samt at man har haft mange store projekter under opstart i regnskabsperioden.

- I det seneste år har vi oplevet bemærkelsesværdig aktivitet i alle vores forretningsenheder samtidig med, at vi har håndteret udfordringer forårsaget af krigen i Ukraine, inflation, rentestigninger og andre usikkerheder, udtaler Kent Hejn.

Muligheder i nyt ejerskab

Fremtiden ser toppen af DS Gruppen også i et positivt skær. Der er en solid ordrebeholdning og forventninger om fortsat vækst og aktivitet i koncernen.

- Under vores nye ejerskab har der åbnet sig flere muligheder, og vi har allerede bevæget os ind på nye markeder med spændende produkter som "Goldbeck Multi-Storey Car Park System," som er et parkeringshuskoncept i stål og beton, fortæller Kent Hejn og tilføjer:

- Det første parkeringshus er allerede under opførelse i Viborg, og der er i skrivende stund to mere på vej.

Om relationen til de tyske ejere fortæller den danske direktør også, at man arbejder sammen om blandt andet optimeret livscyklus og CO2-reduktion i produkterne samt implementeringen af kunstig intelligens.

DS Gruppen A/S
Regnskabsår 2022/23* 2021/22
Valuta mio. kr. mio. kr.
Nettoomsætning 2.006,8 2.629,0
Bruttofortjeneste 578,5 770,0
Resultat af primær drift 210,8 265,8
Resultat før skat 206,2 265,0
Årets resultat 160,1 204,4
Balancestatus 1.644,7 1.275,1
Egenkapital 721,9 562,7
Antal ansatte 621 596
* Regnskabet dækker de ni måneder fra 1. juli 2022 til 31. marts 2023.
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094