23948sdkhjf

Solgt til facadekoncern for et år siden: Nu får altanfirma ny topchef

Mangeårig økonomidirektør tager skridtet helt til tops i altanfirmaet med base i Ringsted

Det er nu 10 år siden, at de to unge tømrere, Morten Karlshøj og Jes Vilhelm Søgaard Hansen etablerede altanfirmaet Altana. For godt et år siden solgte de to iværksættere så forretningen til den svenskejede facadekoncern Fasadgruppen.

Nu sker der igen markante ændringer i Ringsted-firmaet. 

Efter ni år som ejerleder - i samarbejde med Morten Karlshøj - og det seneste år som adm. direktør, træder Jes Vilhelm Søgaard Hansen tilbage for at fokusere på salgsarbejdet. Han overlader ansvaret til sin mangeårige kollega og økonomidirektør Susan Almsgaard Pedersen. 

Hun har siden 2016 samarbejdet med Morten Karlshøj og Jes Vilhelm Søgaard Hansen som en del af direktionen, og har været i byggebranchen siden 2006. 

- Sammen med min kompagnon og ven Morten, brænder jeg mere for iværksætteri fremfor drift, udtaler Jes Vilhelm Søgaard Hansen i en pressemeddelelse.

- Jeg har ikke de samme ambitioner og forudsætninger for at sætte Altanas fremtidige strategi samt drifte det administrative, som Susan besidder, fortsætter han.

Fra 1. oktober 2023 består direktionen i Altana af adm. direktør Susan Almsgaard Pedersen, teknisk direktør Morten Karlshøj og salgsdirektør Jes Vilhelm Søgaard Hansen.

Fokus på menneskelige kompetencer

Susan Almsgaard Pedersen har med egne ord "lidt en anden værktøjskasse end Jes". 

- Mine ambitioner er at fortsætte og styrke den jordnære ledelsesstil, hvor alle medarbejdere har indflydelse og betydning for opnåelse af mål og for den gode kultur. Jeg brænder for at forløse den enkelte medarbejders fulde potentiale, med mere fokus på de menneskelige kompetencer, siger den nye adm. direktør om sin tilgang.

Firmaets kører med egne ord efter en strategi med organisk vækst, med en lang projektpipeline, for at fastholde ansatte fremfor en høj toplinje.

Altana har de seneste tre år fremvist overskud på henholdsvis 11,3, 12,8 og 11,1 mio. kr. I samme periode er antallet af medarbejdere vokset fra 27 til 39, viser selskabets 2022-årsrapport.  

ALTANA A/S
Regnskabsår 2022 2021
Valuta mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 49,2 45,1
Resultat af primær drift 14,8 17,3
Resultat før skat 14,4 16,4
Årets resultat 11,3 12,8
Balancestatus 62,0 44,7
Egenkapital 28,6 17,3
Antal ansatte 39 34
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156