23948sdkhjf

MTH med til at sikre praktikpladser på storbyggeri

Når første spadestik til det nye sundhedshus og plejecenter i Albertslund bliver taget den 26. juni, er det starten på et byggeri, hvor Albertslund Kommune og entreprenøren MT Højgaard sikrer praktikpladser.
Albertslund Kommune som bygherre og entreprenøren MT Højgaard har været enige om, at 5 procent af MT Højgaards medarbejdere på byggeriet af det nye plejecenter og sundhedshus i Albertslund skal være under uddannelse.

Hermed vil partnere være med til at sikre de unges fremtidsmuligheder og byggeriets fremtidige arbejdskraft.

MT Højgaard forventer, at der i løbet af byggeperioden blandt andet vil blive beskæftiget lærlinge inden for tømrer-, elektriker- og bygningskonstruktørfagene.

- Praktikanter og lærlinge er en vigtig del af vores fødekæde, og det er i vores egen interesse at uddanne så mange som muligt, så længe vi kan give dem meningsfyldt beskæftigelse og ordentlige vilkår i hele deres praktiktid. Knap syv procent af vores ansatte i koncernen er under uddannelse, og vores målsætning er, at det tal skal endnu højere op, siger Helle Bro Krogen, HR-direktør i MT Højgaard.

Fælles opfølgning
Albertslund Kommune og MT Højgaard er også enige om, at de som henholdsvis bygherre og entreprenør har et fælles ansvar for at sikre ordnede arbejdsforhold og at alle involverede medarbejdere arbejder efter dansk overenskomst. Derfor vil der være fokus på arbejdsforholdene i det nye byggeri i Albertslund.

- Vi er enige om, at det er vigtigt, at vi sikrer os mod social dumping. Derfor stiller vi klare krav om ordnede forhold på arbejdspladserne i forbindelse med byggeriet af sundhedshus og plejecenter. Og det sker i en fælles opfølgning med vores entreprenør MT Højgaard, siger borgmester i Albertslund Kommune, Steen Christiansen.

- Hvis vi skal de brodne kar inden for byggebranchen til livs, er det vigtigt, at bygherrerne også påtager sig et ansvar og er opmærksomme på de meromkostninger, der er ved at føre den ekstra kontrol, som desværre er nødvendig, hvis vi skal sikre os i alle led. Vi er godt tilfredse med, at Albertslund Kommune som offentlig bygherre er med til at sikre fokus på dette problem, siger Helle Bro Krogen.

Byggeriet i Albertslund Centrum med plejecenter, sundhedshus, parkeringskælder og nyt supermarked skal stå færdig medio 2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11