23948sdkhjf

Sweco vokser markant i Danmark

Sweco har godt gang i den danske forretning, selvom det private, danske boligmarked er svagt for tiden

Arkitekt- og ingeniørrådgiveren Swecos danske forretning er kommet stærkt igennem årets tredje kvartal, hvor der er fremgang over hele linjen, godt hjulpet på vej af valutaeffekter.

Det fremgår af Swecos regnskab for tredje kvartal 2023.

Sweco Danmark kom ud af kvartalet med en vækst i omsætningen på hele 23 pct. til 636 mio. svenske kr., hvilket svarer til 402 mio. kr. i dagens kurs., og et driftsresultat før afskrivninger, renter og skat (EBITA) på 93 mio. svenske kr. (58 mio. kr.)

Det er en væsentlig forbedring sammenlignet med samme periode det forgangne år, hvor det selvsamme resultat lød på 68 mio. svenske kr. (43 mio. kr.)

- Det danske marked var overordnet godt i tredje kvartal. Aktiviteten inden for den offentlige sektor steg moderat, mens det meste af den private sektor forblev stabil i perioden, fremgår det af Swecos regnskab.

Her understreges det også, at ikke mindst medicinalindustriens, med Novo Nordisk i front, mange investeringer bidrager væsentligt til væksten i det segment som helhed.

Anderledes ser det ud med det private boligmarked, der fortsat er svagt og er hovedårsagen til, at der forventes en nedgang i antallet af ansatte i bygge- og anlægsbranchen i 2024.

Kigger man nærmere på hele koncernen, adskiller billedet i Danmark sig ikke voldsomt, hvis man alene ser på væksten, der på koncernniveau er lidt lavere med 19 pct. til lige over 6,4 mia. svenske kr. (4,1 mia. kr.)

- Den positive udvikling er et resultat af prisstigninger og fortsat rekruttering, ligesom de tiltag vi gennemførte i tredje kvartal sidste år i forhold til at styre omkostningerne og tilpasse os til det nuværende noget blandede forretningsklima også bidrog, udtaler Åsa Bergman, adm. direktør i Sweco, i en forberedt kommentar til regnskabet.

Ganske anderledes ser det til gengæld ud, når det handler om evnen til at tjene penge. Her var resultatet lidt svagere end for tredje kvartal 2022 med et overskud efter skat på 267 mio. svenske kr. (169 mio. kr.).

Værd at bemærke i den sammenhæng er det dog, at særligt overskudsgraden var med 7,2 pct. var noget svagere end for året som helhed, hvor den lyder på 8,6 pct.

Swecos danske forretning beskæftigede ved udgangen af tredje kvartal 1.507 medarbejdere i Danmark.

Sweco Danmark
Regnskabsår Q3 2023 Q3 2022
Alle finansielle tal er i mio. SEK
Nettoomsætning 636 517
Resultat af primær drift (EBITA) 93 68
Overskudsgrad (EBITA-margin) 14,7 13,2
Antal ansatte 1507 1385
Kilde: Swecos regnskab for tredje kvartal 2023

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094