23948sdkhjf

Nationens største byggecenterkæde beregner nu fakturaens klimabelastning

Nu kan enhver håndværker se, hvor meget byggematerialerne på en Stark-faktura belaster klimaet

Med fire museklik kan man nu downloade en klimabelastningsrapport fra Starks hjemmeside, og på den kan man se klimabelastningen af indkøbte materialer. Hvis man har købt en frisk presenning af polyætylen produceret af en resin udvundet af råolie, skulle man gerne få et andet resultat, end hvis man har købt et mindre stykke genbrugstræ.

I en pressemeddelelse kalder Stark den nye service for en 'klimalog', og meningen er, at den skal gøre det nemmere for håndværkere, entreprenører og bygherrer at leve op til klimakrav og producerer mere klimavenligt.

- Byggeriet står for omkring en tredjedel af al affald og CO2-udledning i Danmark. Som markedsleder har vi en forpligtigelse til at gå forrest for at reducere klimabelastningen fra byggeriet, siger adm. direktør i Stark Danmark Britta Korre Stenholt.

- Med Klimalog får håndværkere og entreprenører meget lettere ved at vælge, sælge og dokumentere mere bæredygtige løsninger. Det er win-win for vores kunder og miljøet, forklarer Stark-direktøren.

Peter Bjerre er direktør i JDH-Byg. Det er en totalentreprisevirksomhed, og Peter Bjerre er af den opfattelse, at den nye service vil lette virksomhedens daglige klimadokumentationsarbejde.

- Vi mærker stigende efterspørgsel på mere bæredygtigt byggeri fra vores kunder. Som totalentreprenør vil vi være på forkant med den bæredygtige agenda, også fordi det er en positiv måde at adskille sig fra konkurrenterne på. Her er det afgørende, at vores CO2-tal er troværdige, forklarer Peter Bjerre.

- De data kan Stark levere stadig flere af, hvilket er en stor hjælp til os mindre håndværkerfirmaer, fordi vi slipper for at bruge mange ressourcer på at indsamle data og sørge for den nødvendige dokumentation, slutter JDH-Byg-direktøren.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109