23948sdkhjf

Har løst opgaver i New York, Tokyo og London: Nu gælder det Danmark

På Statens Naturhistoriske Museum i København skal det internationale designbureau arbejde med en række områder i den nye museumsbygning

Der er fuld fart på byggeriet af det nye Statens Naturhistoriske Museum i København, som med et budget på omkring 1,2 mia. kr. er et af de største museumsbyggeriet i Danmark i nyere tid.

Længe før åbningen af den nye museumsbygning, der er under opførelse i Botanisk Have, er forberedelserne til både udstillinger og publikumsområder i fuld gang.

For publikumsoplevelsen er det vigtigt med en klar rød tråd gennem alle de områder, hvor publikum færdes; fra møde- og undervisningslokaler, museumsbutik og billetsalg, til cafeområder og andre arealer. Og den røde tråd skal fungere på tværs af de eksisterende historiske bygninger ved Sølvtorvet, og de nybyggede udstillingssale, der tilsammen udgør den nye museumsbygning.

Til at løse opgaven har museet engageret det internationale designbureau Lumsden.

- Lumsden har præsenteret os for en række spændende idéer, som har overbevist os om, at de er de rigtige til at løfte opgaven med interiørdesign, så hele museet fungerer som en samlet og unik oplevelse, fortæller Anne-Marie Hoogerwerf-Hospes, chef for Statens Naturhistoriske Museums kommercielle aktiviteter, i en pressemeddelelse.

Lumsden specialiserer sig i design af butik- og restaurationsområder for den kulturelle sektor. Firmaet har løst opgaver for nogle kulturelle brands som MoMA i New York, M+ i Hong Kong, og National Gallery i London samt Warner Bros. Studio Tour - The Making of Harry Potter i London og Tokyo.

Statens Naturhistoriske Museum

  • Statens Naturhistoriske Museum, der består af Zoologisk Museum, Geologisk Museum og Botanisk Museum, skal samles i en række nye og eksisterende bygninger i Botanisk Have i København.
  • Det nye Statens Naturhistoriske Museum bliver på cirka 30.000 kvm, hvoraf omkring 15.000 kvm vil være placeret i eksisterende bygninger. Nye udstillingsrum placeres under jorden.
  • Vejdirektoratet er bygherre, og Per Aarsleff A/S er entreprenør. Det nye museum bliver bygget til Københavns Universitet, der vil leje museet af staten.
  • Statens Naturhistoriske Museum finansieres af Københavns Universitet og donationer fra VILLUM FONDEN, Novo Nordisk Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt Det Obelske Familiefond. Staten bidrager også til finansieringen af det nye museum.
  • Den samlede budgetramme for projektet er cirka 1,2 mia. kr.
  • Byggeriet forventes afleveret til Københavns Universitet i 2023. Derefter følger en periode, hvor Københavns Universitet tager bygningen i brug og installerer nye udstillinger, inden museet er klar til at åbne for publikum.

Kilde: Vejdirektoratet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109