23948sdkhjf

Halton holder luften ren i Lighthouse-restaurant

På toppen af det 142 meter høje Lighthouse i Aarhus ligger Restaurant Bavn, der for nyligt fik skræddersyet en intelligent emhætte fra Halton i køkkenet. Den kan måle temperaturer øjeblikkeligt og justere udsugningen automatisk, hvilket både forbedrer arbejdsmiljøet og giver store energibesparelser.

Når der er tryk på i et professionelt køkken, er det vigtigt at kunne fokusere på det vigtigste: maden. Derfor kan man gøre sig selv en tjeneste ved at indrette sig med tekniske hjælpemidler, der gør arbejdslivet lidt nemmere – eksempelvis en intelligent emhætte, der automatisk kan skrue op og ned for udsugningen, så man ikke selv behøver bruge energi på det.

Sådan er det også i Restaurant Bavn, der ligger på toppen af Aarhus’ nye vartegn, det 142 meter høje Lighthouse. Bavn er et moderne brasseri, hvor køkkenchef Mia Christiansen sørger for at kreere god mad til gæsterne, der samtidig kan nyde den mageløse udsigt over byen og havet. Bavn har også en restaurant på 1. etage, og da de to industrikøkkener skulle indrettes, valgte man en løsning med emhætter fra Halton, forklarer Mia Christiansen:

“Vi havde brug for en effektiv løsning, der ikke optog for meget plads. Samtidig skulle den kunne reagere hurtigt og automatisk, for tingene kan godt gå stærkt i et køkken som vores.”

En superhelt af en emhætte

Løsningen blev de nye M.A.R.V.E.L.-emhætter fra Halton, og servicechef fra Halton, Rune Overgaard, mener ikke, at det er tilfældigt, at navnet minder om et velkendt superhelteunivers – for emhætterne er både intelligente og kraftfulde:

“Det er det første virkelig intelligente og hurtigtreagerende ventilationssystem til køkkenventilation. Det scanner konstant overfladen af madlavningsudstyret for at spore, om det er tændt eller slukket, og om der bliver tilberedt mad. På den måde kan det selv optimere udsugningsluftmængden, og det regulerer kontinuerligt hastigheden af ventilatorerne i ventilationsanlægget for at opnå den nødvendige udsugede luftmængde. Strømforbruget bliver således holdt på et absolut minimum.”

Leveres med serviceordning

Det var dog lidt af en udfordring at installere løsningen, da bygningen ikke umiddelbart var konstrueret til at rumme professionelle ventilationssystemer – men det lykkedes i tæt samarbejde med Rasmus W. Jensen fra Wicotec Kirkebjerg at skræddersy løsningen til stedet, forklarer Rune Overgaard:

“Derudover har vi lavet en serviceordning til Restaurant Bavn, så vi løbende vedligeholder og optimerer løsningen. På den måde kan de koncentrere sig om madlavning i stedet for udsugning."

FAKTA: Halton

Halton Group er en familieejet, global teknologileder inden for indendørs ventilationsløsninger til krævende rum – bl.a. i sundhedsinstitutioner, laboratorier, professionelle køkkener og restauranter. Virksomheden er specialiseret i at levere skræddersyede løsninger, der sikrer komfortable, produktive og energieffektive indendørs miljøer.

Se mere på www.halton.dk

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078