23948sdkhjf

Fire på stribe for dansk tegnestue i Tyskland

Først var det et skoleprojekt i Sattrup, så et olympisk center i Hamborg, siden en udvidelse af Hochrad Gymnasium i Hamborg og nu et nyt skoleprojekt i Lehrte

Det går godt for KHR Architecture, når det kommer til at få tyske projekter ind. Så godt at de nu etablerer en tysk projektafdeling. 

Senest har virksomheden sammen med et tysk hold vundet et stort OPP-skoleprojekt til 1.800 elever i byen Lehrte tæt på Hannover. 

- Det er et stort, spændende projekt og tilmed det fjerde, som vi vinder i Nordtyskland i år. Vi har stærke kompetencer inden for skolearkitektur, som har overbevist bygherren, og nu er vi så engagerede på det nordtyske marked, at vi kan etablere en hel tysk projektafdeling med de synergieffekter, det fører med sig, siger kreativ direktør og partner Janina Zerbe i en pressemeddelelse. 

Hun står i spidsen for KHR Architectures strategiske satsning på det tyske marked. 

Historisk for byen

Skolen i Lehrte bliver på cirka 16.000 kvm inklusiv tre sportshaller og kantine samt 21.500 kvm udeareal. 

Projektet løses som et offentligt-privat-partnerskab med en løbetid på 25 år til en samlet kontraktsum på 100 mio. Euro. 

Det er entreprenørvirksomheden Hochtief, der skal stå for byggeri og drift, mens design og projektering udføres af KHR Architecture sammen med de lokale tegnestuer Mosaik Architekten og NSP Landschaftsarchitekten.

Ifølge Lehrtes borgmester Frank Prüße er byggeprojektet historisk for byen, når det kommer til økonomi.

- Jeg glæder mig over, at det efter flere års planlægning og intensivt forarbejde nu kan gå synligt i gang fra sommeren 2024, siger han.

Allerede i sommeren 2026 forventes udskolingen og kantinen at være klar til indflytning, mens hele det bilfrie skolecampus skal stå færdigt om cirka fem år.

Fokus bestemte steder

KHR Architecture vandt tidligere i år skoleprojekter i både Sattrup og i Hamborg samt et stort olympisk center i Hamborg.

- Tyskland er ikke et nemt marked, men omvendt er der en stor interesse for nogle af de ting, som vi hos KHR er rigtig gode til. Derfor har vi valgt at tage skridtet, men at fokusere vores indsats på Berlin, hvor vores første tyske skole p.t. bliver bygget, og på Nordtyskland, som både kulturelt og fysisk ligger os nærmest. Og så er det jo bare mega fedt at se strategien blive til virkelighed siger Janina Zerbe. 

Kort om KHR Architecture

  • Den danske tegnestue med base i København har i dag godt 60 medarbejdere og cirka 10 fast tilknyttede konsulenter. 
  • Virksomheden står bag projekter som Københavns Metro, Ørestad Skole, Syddansk Universitet, Pihl & Søns tidligere hovedsæde og Sct. Hans Ny Retspsykiatri.
  • Tegnestuens hovedfokus er på sundheds- og undervisningsbygninger, erhvervsdomiciler og boligprojekter samt bygherrerådgivning.
  • KHR Architecture arbejder i Danmark, Grønland, Norge og Tyskland. I Tyskland er skolen ”Am Breiten Luch” under opførelse, mens Gymnasium Hochrad, Schulzentrum Mittelangeln og Olympiastützpunkt Hamburg er i de indedende faser.
Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.19