23948sdkhjf

Tegnestue starter ny afdeling efter succes i udlandet

Inden for det seneste år har KHR Architecture vundet hele fire projekter i Nordtyskland. Fokuseret indsats skal give firmaet en endnu større bid af den tyske kage

Succes skal avle succes hos KHR Architecture.

Den københavnske tegnestue etablerer derfor - som tidligere beskrevet - en afdeling med fokus på tyske projekter for at kunne løfte sine opgaver i Tyskland til et højere niveau. Nu er der sat navn på de - i første omgang - fire arkitekter, der har erfaring fra tyske projekter og skal gøre det tyske sats til en endnu større succes.

- De har alle arbejdet på tyske projekter og taler tysk, og det ved vi af erfaring er helt afgørende for at kunne arbejde effektivt på projekterne og med vores tyske samarbejdspartnere, siger Janina Zerbe, kreativ direktør og partner hos KHR Architecture og ansvarlig for tegnestuens strategiske satsning på det tyske marked, i en pressemeddelelse.

De første tre nye kolleger er netop startet, og den sidste følger trop efter nytår.

KHR Architectures tyske team

Larissa Burk er uddannet arkitekt fra Bauhaus Universität i tyske Weimar og har arbejdet på flere tyske tegnestuer, inden hun i starten af 2022 blev ansat hos C.F. Møller Architects i Danmark for at arbejde på tyske projekter.

Katharina Erfurt er uddannet fra Fachhochschule Darmstadt og flyttede i 2006 til Danmark for at tage sin master i arkitektur på Arkitektskolen i Aarhus. Hun har 15 års erfaring som arkitekt, projektleder og bygherrerådgiver og har senest været projektleder på et stort projekt i München.

Robert Degele er uddannet arkitekt fra RWTH Aachen University og har årtiers erfaring som arkitekt og projektleder. Siden 1997 har han været ansat i danske arkitektfirmaer og både arbejdet på danske og tyske projekter.

Til januar starter Kamille Mostrup, der er uddannet fra Arkitektskolen i København i 2016 og som en del af sin uddannelse har været udvekslet til Akademie der Bildenden Künste i Wien samt været i praktik på tyske tegnestuer i Berlin. Siden 2019 har hun arbejdet for danske tegnestuers tyske afdelinger i Berlin.

Kilde: KHR Architecture

Trækket sker efter, at KHR Architecture inden for det seneste år har vundet fire projekter i Nordtyskland, som de nye kolleger skal arbejde på. Skolen ”Am Breiten Luch” er under opførelse, og Gymnasium Hochrad, Schulzentrum Mittelangeln samt Olympiastützpunkt Hamburg er i de indedende faser.

I forvejen har firmaet flere tysktalende medarbejdere, der arbejder på de tyske projekter, men arbejdsomfanget har nået et niveau, hvor der er behov for en decideret afdeling.

- Vi har vundet fire projekter, der er sat i gang og skal løses parallelt, forklarer Janina Zerbe og fortsætter:

- Samtidig har vi en række interessante henvendelser og har lige kvalificeret os til en konkurrence om endnu en skole i Berlin sammen med en ny samarbejdspartner. Det kræver tilstrækkelige og kompetente ressourcer, så vi både kan løse projekterne på højt niveau og kan sikre et godt arbejdsmiljø med høj medarbejdertrivsel.

Kort om KHR Architecture

  • Den danske tegnestue med base i København har i dag godt 60 medarbejdere og cirka 10 fast tilknyttede konsulenter. 
  • Virksomheden står bag projekter som Københavns Metro, Ørestad Skole, Syddansk Universitet, Pihl & Søns tidligere hovedsæde og Sct. Hans Ny Retspsykiatri.
  • Tegnestuens hovedfokus er på sundheds- og undervisningsbygninger, erhvervsdomiciler og boligprojekter samt bygherrerådgivning.
  • KHR Architecture arbejder i Danmark, Grønland, Norge og Tyskland. I Tyskland er skolen ”Am Breiten Luch” under opførelse, mens Gymnasium Hochrad, Schulzentrum Mittelangeln og Olympiastützpunkt Hamburg er i de indledende faser.
Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11