23948sdkhjf

Dansk universitet opfører bygning til fremtidens rumforskning

Elindco, Artelia og Christensen & Co Arkitekter skal opføre den nye bygning til DTU Space

DTU Space har brug for en ny bygning, og til at få det projekt op at flyve er Elindco, Artelia og Christensen & Co Arkitekter valgt. 

Det oplyser parterne, der før har arbejdet sammen på Danmarks Tekniske Universitet. 

- Vi er meget glade for, at vi kan fortsætte det stærke samarbejde, vi allerede lagde kimen til i vores arbejde på DTU B357, lyder det fra Jørgen Thomsen, adm. direktør i entreprenørvirksomheden Elindco, i en pressemeddelelse. 

Teamet skal sammen udvikle "fremtidens bæredygtige forskningsbygning", oplyser Jens W. Ø. Larsen, projektleder og arkitekt fra DTU. 

- DTU Space er på flere forsknings- og udviklingsområder førende både nationalt og internationalt og er den foretrukne samarbejdspartner på mange NASA og ESA’s rummissioner. Vi er glade for at have fundet et team, der kan udvikle fremtidens bæredygtige forskningsbygning i et innovativt samarbejde mellem rådgivere, entreprenører og DTU som bygherre. Vi glæder os til samarbejdet, siger han. 

Opføres på Campus Lyngby

Holdet oplyser, at en væsentlig del af projektudviklingen er en fase, hvor de samarbejder tæt i et variantanalysestudie, der har fokus på både arkitektur, funktionalitet, bæredygtighed og totaløkonomi.

Inden for bæredygtighed er der særligt fokus på tre områder. Det drejer sig om minimering af klimapåvirkningen af de bærende konstruktioner, minimering af energiforbruget i drift med særligt fokus på procesenergi og design for afmontering og tilpasning.

- Der er lagt stor vægt på, at digitale værktøjer bliver en katalysator for samarbejdet, og det glæder vi os til at imødekomme som hold. I variantstudierne kommer vi for eksempel til at bruge det helt nye og AI-baserede Autodesk Forma til hurtig simulering af parametre som dagslys, vindforhold, mikroklima og støj. Vi vil samtidig bruge digitale bygningsmodeller af varianterne til at vurdere andre aspekter på et tidligt stadie og i tæt samarbejde mellem alle parter, siger Artelias projektchef Erik Krøll. 

Han bliver suppleret af Michael Werin Larsen, partner i CCO Arkitekter, der fortæller, at DTU er "enormt ambitiøs" og stiller store krav til det arbejde, der skal leveres:

- Vi har allerede i tilbuddet udviklet værktøjer og en proces for at minimere klimapåvirkningerne, hvor vi på en realistisk måde binder alle de kvalitative og tekniske forhold ind, som et byggeprojekt omfatter. Det har hævet barren for, hvordan vi designer bygninger ved brug af de digitale værktøjer, dataanalyse og tænker varianter ind i designprocessen. Det glæder vi os til at udvikle sammen med DTU, Artelia og Elindco, siger Michael Werin Larsen.

Den nye Bygning 330 til DTU Space bliver opført på DTU Campus Lyngby og skal primært huse Institut for Rumforskning og Rumteknologi. Byggeriet bliver på cirka 6.600 kvm.  

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094