23948sdkhjf

Cobe skal tegne for Røde Kors

Et nyt frivillighus skal understrege den stigende betydning af socialt frivilligt arbejde i Danmark og opfinde nye måder at løse samfundets udfordringer på.
Det bliver de prisvindende arkitekter fra Cobe, der skal tegne det nye hus for Røde Kors, der skal udvikle det sociale frivillige arbejde i hele Danmark. Det offentliggjorde Røde Kors i dag.

Huset skal være samlingspunkt for Røde Kors' over 25.000 frivillige. Bygningen bliver et laboratorium til udvikling af socialt frivilligt arbejde til gavn for alle typer frivillige i Danmark. Huset skal ledes og drives af frivillige for frivillige og skabe motivation, engagement og anerkendelse. Alt det skal den endelige arkitektur i det op til 750 kvadratmeter store hus afspejle, forklarer præsident i Røde Kors Susanne Larsen.

- Vi glæder os utroligt meget til samarbejdet med Cobe. Det har været afgørende for os, at Cobe har formået at integrere Røde Kors’ værdier og vores frivillige i den proces, der leder frem til det færdige hus. Det er centralt for vores samfund, at frivillige i Danmark kan inspirere hinanden på tværs til at finde nye måder at løse udfordringerne i samfundet på. Vores frivillige er allerede i gang med at nytænke og udfordre den måde, vi tager ansvar for hinanden på. Så vores frivillige fortjener virkelig et hus, der anerkender og understøtter dem, siger Susanne Larsen.

Beærede arkitekter
Cobe Arkitekter har bl.a. tegnet hovedstadens nye kulturhus og biblioteket i Københavns Nordvest-kvarter, den nye Nørreport Station samt udviklingen af Nordhavnen i København. Indehaver Dan Stubbergaard er begejstret for at få lov at tegne Danmarks nye frivillighus.

- Det er en fantastisk ære for os at få lov til at tegne Røde Kors Frivillighus, da dette hus i høj grad vil indeholde de værdier, vi forsøger at efterleve i vores daglige arbejde med arkitektur: Den sociale profil, den integrerede bruger- og bygherreproces samt placeringen i en urban kontekst, der udnytter byens mellemrum er faglige kerneværdier, som vi ønsker at integrere i alle vores projekter. Vi er meget beærede og stolte og glæder os til at komme i gang med at tegne et inddragende, inkluderende hus for alle Røde Kors' frivillige.

Færdigt i 2015
Udvælgelsen af arkitekt har været mere præget af dialog og interview med arkitekterne end normalt, fordi det har været vigtigt for Røde Kors, at den vindende arkitekt havde udpræget forståelse for de frivilliges behov, viden og visioner.

- Cobe havde en meget fin forståelse for de frivillige som organisationens fundament. Men alle involverede arkitektfirmaer har levere et fodarbejde, der ligger langt ud over, hvad man kunne forvente, og alle kunne have løftet opgaven. Det vil jeg gerne rose dem for, siger Susanne Larsen og knytter samtidig en kommentar til de mange frivilliges input undervejs i processen.

- Frivillige har på forbilledlig vis engageret sig i projektet med viden, ønsker og visioner. Deres opfindsomme, varme og energiske deltagelse viser os, at Røde Kors Frivillighus har potentiale for hele organisationen og åbner op både gamle og nye frivillige.

A.P. Møller Fonden har doneret 25 millioner kroner til opførelsen af huset. Huset skal ligge i forbindelse med Røde Kors' nuværende landskontor på Blegdamsvej i København og forventes at stå færdigt i september 2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094