23948sdkhjf

Enemærke & Petersen skyder skoleprojekt til 150 millioner i gang

Med mursten som tidskapsler er der sat gang i stort byggeri i Syddjurs Kommune

Med bæredygtighed som officiel fællesnævner i alt fra materialevalg til indretning får Hornslet nord for Aarhus nu en ny skole.

Enemærke & Petersen er hovedentreprenør, skriver Syddjurs Kommune i en pressemeddelelse. Kommunen har afsat i alt cirka 150 mio. kr. til projektets to etaper frem til 2027.

Med hjælp fra en gravmaskine - og en flok friske unge fra 7. årgang – blev første spadestik taget til skolen en frostkold eftermiddag 4. december 2023.

Skoleleverne havde til lejligheden lavet en slags tidskapsler i form af mursten med inskriptioner og hilsener, som blev gravet ned til sidst. Så stod den på æbleskiver og varme drikke at lune sig på i kulden.

1. etape omfatter opførelse af udskoling på cirka 4.500 kvm til 6.-9. klasse i fem spor samt ungemiljø og multisal ved Hornslet Hallen. Byggeriet forventes klar, når skoleåret 2025/2026 går i gang.

Et hold bestående af arkitektfirmaet Kjaer & Richter med underrådgiverne Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma, Vega Landskab, Allermann Rådgivning og Ekolab vandt i sommeren 2022 arkitektkonkurrencen om udskolingen.

Projektets 2. etape er et mindre nybyggeri samt ombygning i forbindelse med skolen på Ballesvej, som fremadrettet skal rumme basisskolen 0.-5. klasse i 5 spor. Det forventes færdigt i juni 2026.

Hornslet skoledistrikt er kommunens næststørste med 7.379 personer fordelt på 3.205 husstande. Distriktets borgere har en gennemsnitsalder på 41,4 år - en af kommunens laveste. Også antallet af børn i hjemmene i Hornslet er højere end mange andre steder i Syddjurs.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188