23948sdkhjf

Avanceret ventilationsteknologi sænker driftsomkostninger

I Frederikshavns nye storskole, Nordstjerneskolen, har fået en ventilationsløsning, der sørger for, at skolens elever altid får frisk luft, mens de årlige driftsomkostninger reduceres væsentligt.
Når eleverne på Nordstjerneskolen strømmer ud af klassen for at lave gruppearbejde i skolens mange grupperum, opfanger sensorer straks strømmen af børn og regulerer ventilationen i rummet. Løsningen reducerer driftsomkostningerne og sørger samtidig for, at eleverne har frisk luft, lige meget hvor de befinder sig.

Bag ventilationsløsningen står firmaet, Møller-Christensen, som har brugt Lindab Ventilation som leverandør til opgaven.

- Når vi udarbejder så store opgaver som ventilationsløsningen til Nordstjerneskolen, er det en stor hjælp, at vi kan trække på viden fra Lindab Ventilation. Alle løsninger er først simulerede på Lindab Ventilations computere, så vi kan garantere, at luften cirkulerer korrekt. Det giver elever og lærere tryghed for, at vores løsning lever op til forventningerne, og vi får mulighed for at finjustere detaljerne, inden vi går i gang med arbejdet, fortæller installatør Marinus Møller fra Møller-Christensen.

På forkant med udviklingen
I takt med at flere bygherrer får mere fokus på driftsomkostninger, er det nødvendigt at være på forkant med udviklingen. Salgschef Puk Spencer fra Lindab Ventilation forklarer, at virksomheden har en klar målsætning om at være først med den nyeste teknologi.

- Vi arbejder målrettet med forskning og udvikling, så vi kan tilbyde vores kunder de bedste og mest avancerede komponenter. Intelligent energistyring nedsætter driftsomkostninger væsentligt og kan i den forbindelse mindske udledningen af CO2, siger Puk Spencer fra Lindab Ventilation.

Samarbejdet mellem Møller-Christensen og Lindab Ventilation går flere år tilbage. Installatør Marinus Møller forklarer, at leveringssikkerhed spiller en stor rolle, når firmaet udvælger leverandører til store projekter.

- Vi skal kunne regne med, at vi kan arbejde ud fra en fastlagt plan, når vi er på opgave. Det er uhensigtsmæssigt, at vi skal bruge mandetimer på at køre efter manglende dele, når den tid kunne være brugt produktivt på byggepladsen. Med Lindab Ventilation som leverandør er vi sikre på, at vores tid bruges effektivt, og at vi ikke behøver bekymre os om fejlleveringer eller manglende komponenter, forklarer Marinus Møller.

Fakta om Nordstjerneskolen:
• Nordtjerneskolen har plads til 1.200 elever og 160 ansatte fordelt på 14.100 kvadratmeter. Skolen afløser tre mindre folkeskoler.
• Skolen er udformet som en stjerne med et centralt rum, hvor et kæmpe møbel samler skolens etager og mange fløje.
• Bygherre var Frederikshavns Kommune, og akitekter var Arkitema A/S og Arkinord A/S. MT Højgaard A/S var totalentreprenør og ingeniører var Brix & Kamp A/S.
• Byggeperioden løb fra september 2011 til januar 2013.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.159