23948sdkhjf

Spaden i jorden til nyt Jönsson-byggeri

Over de næste 12 måneder vil et nyt børnehus, formet som et stort nital, skyde op på en stor naturgrund på grænsen mellem byen og det åbne landskab.
Fortid, nutid og fremtid mødes i Tølløse, hvor Jönsson a/s som totalentreprenør har indledt byggeriet af Børnehuset Midgård.

Sammen med Cobe, Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma samt Kragh og Berglund står Herlev-entreprenøren bag projektet, der om 12 måneder skal huse 190 vuggestue- og børnehavebørn. Der er tale om et byggeri til 28 mio. kr.

- Historiens vingesus bruser over os, når vi i dag med første spadestik markerer starten på byggeriet af et nyt børnehus på denne dejlige naturgrund, for da arkæologerne i forbindelse med byggeriet undersøgte grunden fandt de en boplads med et stort gammelt hus fra stenalderen. På den baggrund var der ikke tvivl om vinderen af vores navnekonkurrence: Børnehuset Midgård var det eneste rigtige navn til fremtidens nye børneinstitution i Tølløse, sagde Holbæks borgmester Søren Kjærsgård i forbindelse med det første spadestik.

Stram tidsplan
Ifølge byggeleder Steffen Povlsen fra Jönsson er der tale om et meget anderledes og krævende projekt med stor og innovativ detaljerigdom. Byggeriet er karakteriseret ved anvendelse af bæredygtige materialer og løsninger, skarpe kvalitetskrav og en stram tidsplan.

- I august starter vi byggeriet på grunden, til november holder vi rejsegilde og i juni næste år afleverer vi det nye børnehus, hvor kommunen fra august næste år samler fire eksisterende institutioner under samme tag, siger han.

Børnehuset Midgård indrettes som en overskuelig og funktionel helhed med ni selvstændige og yderst fleksible ’huse i huset’, som bindes sammen af åbne gang- og fællesarealer med glidende overgange mellem ude og inde. Som en naturlig forlængelse af fællesarealerne etableres direkte adgang til et indre 458 kvadratmeter stort gårdrum (Asgård), med en bred overdækket arkade og legeplads samt fælles samlingssteder for forældre, personale og børn. Hertil kommer en stor naturlegeplads (Udgård) med direkte adgang fra garderoberne i de enkelte huse i huset.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188