23948sdkhjf

AI vinder to plejeinstitutioner i Ørestad Syd

Det ene byggeri er til personer med en psykisk lidelse, og det andet er til handicappede. Begge byggerier er på 4.900 m2 og det ene i op til 12 etager.
I projekterne skal der indarbejdes en række velfærdsteknologiske løsninger, der vil være med til at fremme den enkelte borgers tryghed, sikkerhed og aktive deltagelse, samtidig med at den frigiver tid for personalet til mere sociale aktiviteter.

Boenhederne på etagerne er "foldet" omkring et stort indre fællesareal med køkken og ophold. Det betyder, at gangarealer minimeres til fordel for et stort fleksibelt og gennemlyst fællesareal med udsigt ud over byen.

Store rummelige og kørestolsvenlige altaner ophænges i direkte forlængelse af fællesarealerne, som hængende haver med plads til planter og blomster.

Da de egentlige friarealer er meget begrænsede ved den store udnyttelsesgrad, er det idéen at etablere drivhuse og en vindafskærmet terapihave på taget.

AI er både arkitekter og ingeniører på sagen med BOGL som landskabsarkitekter og Inger Kirk Jordansen som særlig konsulent i velfærdsteknologi og tilgængelighed.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109