23948sdkhjf

Aarsleff flytter strand i Køge

Anlægsarbejdet er i fuld gang ud for Køge Marina, hvor Køge Jorddepot på vegne af Køge Havn og Køge Kommune bygger molerne og flytter stranden.
Næste år ved denne tid har Køge en større marina og en ny strand.

En stor gravemaskine er ved at etablere den nye mole, der skal gå fra Køge Jorddepot og frem til det ”røde fyr”, som er bagbords side til den nye indsejling til Køge Marina. Gravemaskinen holder pt. ude i vandet og flytter store sten, som vejer mellem tre og fire tons hver.

Det er Køge Jorddepot, som på vegne af Køge Havn og Køge Kommune bygger molerne og flytter stranden. Anlægsopgaven udføres af entreprenørfirmaet Aarsleff, og Grontmij er rådgivende ingeniør på projektet.

Molerne skaber større havn og Marina
Molerne vil udgøre den fremtidige afgrænsning mod havet for de nye havnebassiner, som nu bliver lavet i forbindelse med udvidelsen af Køge Marina og Køge Havn.

Det er meningen, at dækmolen skal fortsætte forbi den nuværende Nordre Strand. Stranden bliver flyttet 200 meter mod nord og et nyt havnebassin vil opstå. Hvad bassinet skal bruges til, er det så op til Kulturudvalget under Køge Byråd og brugerne på Køge Marina at beslutte.

Win – win situation
En større marina betegenes som en af sidegevinsterne ved etablering af Køge Jorddepot og udvidelse af Køge Havn. Anlægsarbejdet der foregår nu er således en nødvendig del af det store molearbejde som skal beskytte den nye erhvervshavn.

- Med den nye udvidelse og øget arealer bliver der mulighed for at skabe et maritimt miljø til fordel for vores brugere – oven i købet skabe flere job – alt i alt en win – win situation, siger formanden for Køge Marinas brugerråd, Steen Holbek.

Arbejdet med dækmolen fra den ”nye indsejling grønne fyr” og mod nord samt flytning af stranden starter medio september 2013 og forventes at være færdig til den nye badesæson maj 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.1