23948sdkhjf

Aarsleff skal bygge landets højeste kontorbygning

Byggeriet på Aarhus Havn forventes afsluttet i starten af 2027 

Ejendomsselskabet Olav de Linde A/S har netop indgået en betinget aftale med den aarhusianske entreprenørkoncern, Per Aarsleff A/S, om at opføre "Mindet" på Aarhus Havn.

Det oplyser Olav de Linde A/S i en pressemeddelelse.

Tårnet, der med sine 139 meter bliver landets højeste kontorbygning, når det står færdigt i starten af 2027, bygges i en del af det gamle foderstoflager på Aarhus Havn.

Mindet bliver på i alt ca. 48.000 m2 fordelt på 39 etager. Bygningen kommer først og fremmest til at indeholde kontorer og butikker og bliver en del af Ejendomsselskabet Olav de Linde A/S egen portefølje af udlejningsejendomme.'

- Vi oplever allerede nu en stor interesse for kontorlejemålene, og vi har indledt de første seriøse dialoger med potentielle lejere, udtaler Olav de Linde, der er grundlægger og bestyrelsesformand for ejendomsselskabet, i pressemeddelelsen.

Særlige omstændigheder kræver tæt samarbejde

Ifølge Morten Sparvath Thomassen, tegnestuechef hos Olav de Linde A/S, bliver det en krævende opgave at forbinde den gamle foderstofsbygning med det moderne kontortårn. 

Det netop indgåede samarbejde med Per Aarsleff A/S bliver derfor også tættere end normalt, lyder det.

- Vi har indgået et mere forpligtende samarbejde, hvor vi i fællesskab kommer til at udvikle projektet og igennem hele forløbet koordinere det økonomiske, byggetekniske, de sociale klausuler samt miljø- og myndighedskrav. Det er et enormt kompliceret projekt, udtaler han.

Mindet bliver det fjerde tårnbyggeri, som Per Aarsleff A/S deltager i i Aarhus. 

Entreprenøren er netop nu i gang med Lighthouse-byggeriet på Aarhus Ø. Derudover har Per Aarsleff A/S og Olav de Linde A/S også samarbejdet om at bygge Systematics kontorhøjhus på Søren Frichs vej samt deltaget i opførelsen af Kampanilen på Aarhus Ø. 

I København har Per Aarsleff A/S desuden bygget Pasteurs Tårn i Carlsberg Byen, der er Københavns højeste beboelsesejendom.

Opdateres...

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.723