23948sdkhjf

Skyder 61 million i modernisering af skole

Moderniseringen af Tilst Skole i det vestlige Aarhus står efter planen klar i 2027

Ombygningen og moderniseringen af Tilst Skole kan snart gå ind i den tredje og hidtil dyreste etape.

Politikerne i Magistraten i Aarhus Kommune har sagt ja til en anlægsbevilling på 61,4 mio. kr. til projektet på Tilst Skole og klubtilbud, der skal styrke skole- og fritidsmiljøet i bydele i det vestlige Aarhus.

- På den måde kommer ombygningen og moderniseringen til at bidrage til en sammenhængende kerne i bydelen med trygge mødesteder, siger Thomas Medom (SF), rådmand for Børn og Unge, i en pressemeddelelse.

Moderniseringen og ombygningen består konkret af etablering af et nyt ankomstområde og forplads på Tilst Skole og en modernisering af skolens lokaler.

Desuden indeholder projektet etablering af et lokalefælleskab mellem Tilst Skole, SFO og UngiAarhus, et nyt fagmiljø for håndværk og design samt modernisering af faglokaler til musik og natur og teknologi. Sideløbende vil legepladsen Langkær, som er en pædagogisk ledet legeplads, gennemgå en renovering.

Tredje og største etape

Den samlede anlægsramme for skoleprojektet udgør 79,9 mio. kr. Den nye bevilling til etape 3 er som skrevet på 61,4 mio. kr. 

Dertil kommer 5,8 mio. kr. som er resterende fra anlægsbevillingen til etape 1 og 2, som var på 13,7 mio. kr. Endnu 4,8 mio. kr. forventes frigivet i en senere indstilling fra Børn og Unge om produktionskøkkener.

Aarhus Kommune har ifølge Projektagenten, Licitationens søsterportal til overvågning af udbud og projekter, tilknyttet Bisgaard Ejsing ApS som bygherrerådgiver samt Grandville og Nerd Architects som teknisk rådgiver.

Etape 1 indeholdt blandt andet etablering af et kreativt værkstedsmiljø målrettet lokalet til håndværk og design, kreativt torv samt makerspace/praksisorienteret værksted. Projektets etape 2 omfattede modernisering af børnemiljøerne via indretning og lettere ombygning i dele af indskolingen og mellemtrinnet.

Arbejderne forventes at stå klar primo 2027. Af hensyn til skolens almindelige drift, gennemføres projektet i etaper.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.144