23948sdkhjf

Tre indbudte entreprenørhold ser på ny institution

I udformning af nyt børnehus i Syddjurs Kommune kan der hentes ekstra midler til alternative fundamenttyper, design for adskillelse, genbrug af byggematerialer og dokumentation af genbrug

Syddjurs Kommune fattes plads til børn i daginstitutionsalderen. Ikke mindst i Rønde by. Derfor er tre totalentreprenørteams nu sat til at udarbejde bud på en ny integreret daginstitution til 112 børn i alderen 0-6 år.

Tilbudsgivningen afvikles som omvendt licitation, hvor de tre teams skal fortælle, hvad de kan bygge for 24,6 mio. kr., og ellers udforme tilbud efter beskrevne rammer for krav og ønsker til institutionen samt bæredygtighed.

Institutionen skal blandt andet bygges med mulighed for fremtidig udvidelse op til 250 børn.

De tre indbudte totalentreprenørhold

  • LPH Byg med arkitektfirmaet Pluskontoret Arkitekter og Rådgivende ingeniører Tri-Consult.
  • JDH-Byg med GPP Arkitekter, Viggo Madsen A/S rådgivende ingeniører og Mbyland med specialister Upcycling Forum, EcoCocon Danmark og Roust Element.
  • Høgh og Sønberg, Arkitektfirmaet Hovaldt (Arkitekt & Landskabsarkitekt) og Sweco rådgivende ingeniører.

Siden visioner og profil for institutionen blev godkendt i august sidste år, er udarbejdet et byggeprogram, som tager udgangspunkt i inde- og uderum, som fremmer bevægelse og sansning, og hvor naturen er et fundament for leg, bevægelse og læring.

Mulige ekstra midler

Kommunens ønsker til bæredygtighedsprofil i byggeriet knytter sig til, at det bebyggede areal skal begrænses, samt at bygningsdesign og materialevalg skal indrettes efter bæredygtige principper. Der åbnes også for at anvende genbrugs- og naturmaterialer.

Desuden har de tre totalentreprenørteams mulighed for at søge midler fra en pulje på 300.000 kr. til afprøvning af nye innovative bæredygtige løsninger.

- I det kommende nybyggeri har vi ambitiøse krav til bæredygtighed, og vi har sikret en pulje fra We Build Denmark, så vi har mulighed for at skabe helt nye innovative bæredygtige løsninger i byggeriet. Det bliver erfaringer, som vi kan bruge fremadrettet, når vi skal bygge bæredygtigt her i kommunen, udtaler formand for Familie-, Børne- og Læringsudvalget, Kirstine Bille (SF), i en pressemeddelelse.

Midlerne, som Syddjurs Kommune har modtaget fra We Build Denmark til bæredygtig innovation, kan for eksempel gå til projektering af alternative fundamenttyper, design for adskillelse, genbrug af byggematerialer og dokumentation af genbrug og meget mere. 

De bedste af de innovative løsninger vil blive benyttet i den nye daginstitution og målet er, at byggeriet kan vise vejen for kommende bæredygtigt byggeri i Syddjurs Kommune.

Midler til renovering

De to øvrige institutioner i Rønde, Børnehuset Moesbakken og Børnehuset Vigen, vil også blive renoveret. Det er planlagt til perioden 2024 til 2026.

Samlet er der afsat en økonomisk ramme på i alt 41,7 mio. kr. til en både den nye daginstitution i Rønde samt renoveringen af de to eksisterende daginstitutioner.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11