23948sdkhjf

DGNB-byggeri afleveres to måneder før tidsplanen

Byggefirmaet Lund & Staun har færdiggjort Sundhedshus Pandrup, der er blandt de første bygninger til at opnå certificering under den danske DGNB-ordning.
Gennem mere end et år har Lund & Staun arbejdet intenst på opførelsen af Sundhedshus Pandrup. For det nordjyske byggefirma har det været en ganske særlig opgave, fordi huset er opført efter den danske bæredygtighedsstandard, DGNB.

Som totalentreprenør har Lund & Staun haft ansvaret for det håndværksmæssige arbejde såvel som færdigprojektering. Med sig har virksomheden haft et team af dygtige rådgivere i form af Arkinord, Orbicon, Rosseels tegnestue og Rambøll.

Henrik Staun, som er salgsdirektør hos Lund & Staun, har været med hele vejen fra tilbudsgivning til aflevering. Han betegner det som en meget lærerig og udbytterig proces:

- Det er ingen hemmelighed, at det har været en stor udfordring, men vi har arbejdet målrettet og er vokset med opgaven. Der er ingen tvivl om, at vi har lært meget, og at vi fremover står stærkere i konkurrencen om at få lov til at opføre de bæredygtige og miljørigtige byggerier.

Bred forståelse af bæredygtighed
Region Nordjylland, der som bygherre ejer sundhedshuset, har fra starten ønsket, at det skal kunne certificeres til en sølvmedalje inden for DGNB-systemet.

- DGNB bygger på en meget bred forståelse af bæredygtighed, og en sølvmedalje betyder blandt andet, at der lægges stor vægt på indeklima, energi, materialer, akustik, arbejdsmiljø og tilgængelighed. Certificeringen er således ikke kun en garanti for, at huset er bæredygtigt i en traditionel forstand, hvor det primært handler om miljø og energi, men også for, at både personale og patienter får en god oplevelse af huset, siger Henrik Staun.

Region Nordjylland tager det nye sundhedshus i brug i begyndelsen af september.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094