23948sdkhjf

Opruster efter oprydning: Importør hyrer ny direktør

På to-do listen hos Reesink Constructions nye driftsdirektør står der blandt andet "bind eftermarked og salgsafdeling bedre sammen"

Reesink Construction har fået en ny direktør. Henrik Kirketerp-Møller er tiltrådt jobbet som driftsdirektør hos den danske enedistributør af JCB entreprenørmaskiner med base i vestjyske Ulfborg.

Han får blandt andet ansvaret for at styrke samarbejdet mellem eftermarked og salgsafdeling. Fokus bliver ifølge en pressemeddelelse fra firmaet lagt på effektivitet og på at fremme virksomhedens vækststrategier.

Med i bagagen har Henrik Kirketerp-Møller en kombination af færdigheder og erfaring inden for entreprenør-, industri- og landbrugsmaskiner fra tidligere ansættelser som direktør ved Samson Agrolize, salg- og marketingchef ved Scantruck samt brugtchef ved N.C. Nielsen. 

Overskud efter oprydning

Den hollandskejede importør havde seneste et overskud på 1,3 mio. kr. efter skat. Det var i 2022, hvor senest tilgængelige årsrapport er fra. Overskuddet var det største siden 2013/14, hvor firmaet landede et resultat efter skat på 1,8 mio. kr.

Fremgangen og overskuddet kom i hus efter en omkostningstung omlægning og oprydning, der fulgte efter Royal Reesinks indtog i Ulfborg-firmaet Nicolaisen & Larsen i 2021. Det store hollandske selskab købte den familieejede importør og ændrede i 2022 navnet til det nuværende Reesink Construction. 

Fra Nicolaisen & Larsen til Reesink Construction

Firmaet har rødder tilbage til 1950’erne hvor de to venner, Andreas Nicolaisen og Herluf Larsen, startede med at opkøbe biler og entreprenørmaskiner med videresalg for øje. 

Nicolaisen & Larsen A/ blev etableret som firma i 1962, og som siden 1975 har været importør og forhandler af JCB industri og entreprenørmaskiner i Danmark.

I 2021 købte hollandske Royal Reesink firmaet af de to søskende, Susanne og Peder Nicolaisen. Fra 1. april året efter fik firmaet navn efter de hollandske ejere, Reesink Construction.

I dag har Reesink Construction eneforhandlingen af JCB entreprenørmaskiner på det danske marked.

Ejerkoncernen Royal Reesink er international distributør og serviceudbyder inden for maskineri, reservedele og serviceydelser til landskabsvedligeholdelse, intern transport, lagerdesign, civilingeniør og landbrugssektoren. Koncernen har mere end 2.500 ansatte og snesevis af datterselskaber rundt om i verden.

Kilde: Reesink Construction og Licitationen

I købsåret, 2021, endte bundlinjen på et underskud på 17,3 mio. kr. Regnskabsåret dækkede vel at mærke alene de otte måneder fra 1. maj til 31. december 2021. Om resultatet og ændringerne sagde daværende daglige leder og nuværende adm. direktør, Bo M. Nørgaard, i august 2022

- Sådan noget tager tid, og ejerne har den nødvendige tålmodighed og pengene til at finde ud af, hvordan det passer bedst med det danske marked. Til gengæld står vi i dag med et virkeligt stærkt setup, hvor vi har de nødvendige kompetencer til for alvor at rykke.

Transformationen af den danske importør omfattede også - som tidligere beskrevet - et større sats på service ude i marken, i stedet for at køre maskinerne på værksted, samt et reservedelskoncept.

Nicolaisen & Larsen A/S*
Regnskabsår 2022 2021
Valuta mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 29,8 6,2
Resultat af primær drift 2,7 -17,9
Resultat før skat 0,6 -18,3
Årets resultat 1,3 -17,3
Balancestatus 120,4 84,1
Egenkapital 40,3 39,0
Antal ansatte 42 37
* Firmaet fik per 1. juli 2022 binavnet Reesink Construction A/S
Kilde: CVR

Artiklen er en del af temaet MXtra - Maskin- og materiel.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094