23948sdkhjf

Fremtidens skole slår dørene op

Bagsværd Ny Skole - et lavenergibyggeri på 11.000 m² - slår dørene op mandag d. 12. august. Jönsson er totalentreprenør på projektet til 245 mio. kr.
Bagsværd Skole er den første nye skole i Gladsaxe Kommune i 33 år, og med en pris på cirka 245 millioner kroner er det også den største investering på folkeskoleområdet i Gladsaxe.

Den nye skole er en sammenlægning af den tidligere Søndergård Skole og Bagsværd Skole. Skolen fremstår som en smukt toetagers bygning med moderne læringsmiljøer og tiltag, der sikrer et meget lavt energiforbrug.

- Det var en stor og kostbar beslutning vi traf i byrådet for seks år siden, da vi besluttede at bygge en ny Bagsværd Skole. Og det var den rigtige beslutning. Vi har fået en fremtidens skole, hvor kreativitet, fantasi og innovation kan gå hånd i hånd med traditionel faglig kunnen. Skolen er skabt til at underbygge børnenes nysgerrighed og lære dem at udforske og undersøge verden, siger Karin Søjberg Holst, borgmester i Gladsaxe.

Lavt energiforbrug og solceller
Skolen lever op til de skrappeste krav vedrørende energiforbrug og CO2-udslip, og opfylder lovkravene til et lavenergi-byggeri 2015. Blandt andet leverer et nyt 350 m2 solcelleanlæg på idrætshallen hele 25 procent af skolens strømforbrug, ligesom varme- og ventilationsanlæg sikrer et lavt energiforbrug.

Akustikken er også helt i top. Der er anvendt lyddæmpende materialer overalt på skolen, så lydniveauet er afdæmpet og behageligt, selv når lokalerne er fyldt med børn og voksne. Samtidig er gulve og trapper udført med trinlyddæmpende konstruktioner og belægninger.

Skolen opføres i totalentreprise af Jönsson i samarbejde med Nova 5 Arkitekter, Wissenberg og GBL Landskabsarkitekter. Arkitektfirmaet Nøhr & Sigsgaard er bygherrerådgiver, mens ingeniørfirmaet Dominia og GHB Landskabsarkitekter er tilknyttede som underrådgivere.

Undervisning på alle kvadratmeter
Skolen er bygget så alle kvadratmeter kan bruges til undervisning. Alle lokaler har separat udgang, og det betyder at alle gangarealerne også kan bruges til undervisning og læring uden at sikkerheden nedsættes i forhold til eventuel brand. Det giver optimale muligheder for at mindre grupper kan finde et sted at arbejde i fred og ro.

Også uderummene er formet med henblik på læring. De primære uderum ligger i direkte tilknytning til klasselokalerne, som skuffer trukket ud fra bygningen. Her kan de også fungere som et udendørs under¬visningsrum.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08