23948sdkhjf

Efter flere års forarbejde: Nu inviterer Det Kongelige Teater håndværkere indenfor

Bygningsentrepriserne på Stærekassen, en ny ramme om et oplevelsesunivers for børn og familier på Det Kongelige Teater, er netop sendt i udbud. Interesserede firmaer skal have referencerne i orden

Børn og familier kan se frem til et væld af aktiviteter og oplevelser, når Det Kongelige Teater om nogle år åbner dørene til et nyt, stort oplevelsesunivers. Universet får til huse i teaterbygningen Stærekassen på Kongens Nytorv i København.

Nu åbnes dørene for interesserede håndværkere. Fem bygningsentrepriser plus inventar- og dekorationsentreprisen er netop sendt i udbud for at finde dem, som skal være med til at bygge det nye univers op i det gamle teaterhus.

- Projektet har allerede været undervejs i nogle år, så det er en herlig milepæl nu at være nået til den fase, hvor nye kompetencer inviteres med om bord, så det hele for alvor kan begynde at tage form og blive realiseret frem mod en åbning i vinteren 2026, siger Dorthe Paulli, udviklingsdirektør på Det Kongelige Teater, i en pressemeddelelse.

I mere end tre år har Det Kongelige Teater, Realdania og Kulturministeriet arbejdet på at skabe det nye oplevelsesunivers. Rammen er bygningen med et nettoareal på cirka 3.500 kvm fordelt på ni etager og kælder, hvor af de fire øverste etager benyttes af Balletskolen.

Til at hjælpe med ombygning og indretning af den særlige teaterbygning valgte Slots- og Kulturstyrelsen i efteråret 2022 Kjaer & Richter sammen med Søren Jensen Rådgivende Ingeniør og Riis Akustik.

Skal have særlige erfaringer

Entrepriserne, som netop er sendt i udbud omfatter murerarbejder, smedearbejder, tømrer- og snedkerarbejder, malerarbejder samt tekniske installationer. Desuden er der et udbud på inventar- og dekorationsentreprisen. 

Interesserede håndværkere skal have referencerne i orden. I udbudsmaterialet understreges, at budgiverene skal aflevere minimum to referencer, der dokumenterer fagspecifik erfaring med ombygning i historiske og bevaringsværdige bygninger.

Sidste frist for at søge om prækvalifikation på bygningsentrepriserne er 15. marts 2024. Interesserede i inventar- og dekorationsentreprisen skal have afleveret deres bud dagen før. 

Fælles løsning for Statsradiofonien og Det Kongelige Teater

Stærekassen er tegnet af arkitekt Holger Jacobsen. Oprindeligt blev Stærekassen bygget som en fælles løsning for Statsradiofonien og Det Kongelige Teater, der begge havde pladsproblemer. Byggeriet blev påbegyndt i 1929, og Stærekassen blev officielt indviet den 28. august 1931.

Statsradiofonien flyttede i 1945 ind i Radiohuset på Rosenørns Allé, hvorefter Det Kongelige Teater stod alene med bygningen.

I 2008 blev et nyt skuespilhus indviet, og teatret forlod dermed også Stærekassen. Slots- og Kulturstyrelsen har siden lejet bygningen ud, og Den Kongelige Livgardes Musikkorps har nu til huse i bygningen, som bruges til øvelokaler og koncerter.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141