23948sdkhjf

Totalentreprenør fundet til sygehusbyggeri

Region Sjælland investerer 539 mio. kr. i den nye sengebygning ved Sjællands Universitetshospital, Nykøbing F

Byggeriet af den nye sengebygning med cirka 135 sengepladser ved Sjællands Universitetshospital, Nykøbing Falster kan nu sættes i gang. 

Det sker efter, at G.V.L Entreprise løb af med sejren i udbudsrunden i et kvalificeret felt med i alt tre bydende firmaer.

- Vi investerer hele 800 mio. kr., heraf 539 mio. alene til den nye sengebygning, hvor vi får endnu flere enestuer til vores patienter. Samtidig kan vi sikre bedre arbejdsforhold for vores medarbejderne, siger regionsrådsformand Heino Knudsen (S) i en pressemeddelelse.

Etage til senere indretning

Den nye sengebygning omfatter cirka 14.000 kvm nybyggeri og består af seks etager - heraf en råhus-etage til senere indretning - indeholdende sengeafsnit med 21 sengestuer på hver etage med mulighed for 27 sengepladser. Det bliver med fuld kælder, der tilkobles den eksisterende tunnel, og en teknik-etage på taget. 

Projektet omfatter også landskabelig bearbejdning med blandt andet parkering, adgangsveje og beplantning.

Sengebygningen er opbygget over samme struktur som hospitalets nyeste sengebygning fra 2018 med tre identiske fløje.

- Nu kan vi endelig, efter forsinkelse som følge af krig i Ukraine og store prisstigninger sidste år, komme i gang med den store del af moderniseringen af sygehuset, som dette byggeri er et stort led i, siger sygehusdirektør Ricco Norman Dyhr.

400 millioner kroner

Ud af de tre indkomne bud har bygherrerådgiver vurderet, at G.V.L. Entreprise har afgivet det økonomisk mest fordelagtige tilbud på opgaven, hvoraf entrepriseudgifterne udgør cirka 400 mio. kr.

Trekamp om sengebygning

Følgende 3 teams er blevet prækvalificeret til sengebygningen ved Sjællands Universitetshospital, Nykøbing F.:

  • GVL. Entreprise med underrådgivere: Norconsult, Nordic Office of Architecture
  • NCC Danmark med underrådgivere: Rambøll Danmark, Friis & Moltke
  • Per Aasleff med underentreprenør-/rådgivere: Wicotec Kirkebjerg, Niras, Link Arkitektur, Mangor & Nagel

Kilde: Projektagenten

- Vi vil løse opgaven i en projektorganisation med vores rådgivere Nordic og Norconsult, som er veletablerede arkitekt- og ingeniørvirksomheder, siger direktør for G.V.L Entreprise A/S Allan P. Hansen.

Sengebygningen færdigprojekteres i løbet af 2024. Det forventes, at opførelsen af byggeriet sættes i gang i begyndelsen af 2025, så sengebygningen er klar til brug i 2028, hvor Børne- og Ungdomsafsnit, Afsnit for led- og knoglekirurgi, Afsnit for lungesygdomme og Geriatrisk afsnit flytter ind.

Bygningen skal certificeres i henhold til DGNB Sølv.

Regionsrådet har i alt afsat cirka 800 mio. kr. til fase 2 af moderniseringen af sygehuset. Andre delprojekter omfatter en tilbygning med nye operationsstuer og CT-scanner til Akutafdelingen, renovering af eksisterende bygninger samt etablering af en helipad.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11