23948sdkhjf

Medejer trækker sig: Betonkæmpe får ny topchef

Milliard-fabrikken IBF forfremmer økonomidirektøren. Medejer og nu tidligere topchef Preben Rosenkilde tiltræder i stedet rollen som bestyrelsesformand

Den store familie-betonkoncern Ikast Betonvarefabrik IBF får 1. marts ny topchef. 

Virksomheden har således forfremmet 43-årige Stefan Smidt Clausen til adm. direktør. Det skriver Herning Folkeblad

På Stefan Smidt Clausens LinkedIn-profil fremgår det, at han i godt halvandet år har betjent posten som økonomidirektør i IBF. Før det har han i over 20 år beskæftiget sig med revision og økonomisk rådgivning hos Partner Revision. 

Stefan Smidt Clausen kommer til at udgøre den daglige direktion sammen med medejer Mogens Rosenkilde, der gennem mere end 20 år har været ansvarlig for virksomhedens produktion i både ud- og indland.

Den nuværende direktør og medejer, Preben Rosenkilde, tiltræder ifølge Herning Folkeblad ind i en rolle som aktivt arbejdende bestyrelsesformand med strategi og udvikling. 

Veldreven familievirksomhed 

IBF producerer betonløsninger til den danske byggebranche, herunder belægning, tagsten, afløb, murværk og fabriksbeton. Virksomheden blev stiftet i 1960 af Johannes Rosenkilde, og selskabet er gennem årene vokset både organisk og ved opkøb.

I dag ejes koncernen af 2. generation, brødrene Preben og Mogens Rosenkilde, der altså også har været aktive i den daglige drift af virksomheden i en lang årrække. 

Brødreparret er ifølge Økonomisk Ugebrev landets 98. rigeste. Deres formue er estimeret til 1,9 mia. kr.

Det er særligt de seneste år, der er kommet guld i pengeposen. IBF er nemlig vækstet betragteligt - på fem år er både omsætning og resultat næsten fordoblet. I 2022, hvor senest tilgængelige regnskab er fra, omsatte betonfabrikken for 1.961,7 mia. kr., mens resultatet før skat lød på 265,1 mio. kr.

IBF beskæftiger 810 ansatte.

A/S IKAST BETONVAREFABRIK
Regnskabsår 2022
Valuta mio. DKK
Nettoomsætning 1961,7
Bruttofortjeneste 834,6
Resultat af primær drift 261,3
Resultat før skat 265,1
Årets resultat 207,8
Balancestatus 1871,0
Egenkapital 1003,1
Antal ansatte 810
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Læs mere om: beton
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062