23948sdkhjf

Efter sikret støtte på millioner: Højskole kan se frem til nyt stort udeområde

Det nye udendørs område til Egmont Højskolen bliver på cirka 30.000 kvm

Til foråret begynder arbejdet med at etablere et nyt bevægelses- og aktivitetsområde til Egmont Højskolen i Hou syd for Aarhus. 

Udeområdet bliver til med 14 mio. kr. i støtte fra Nordea-fonden og seks mio. kr. fra Lokale og Anlægsfonden. Dertil kommer bidrag fra Sigrid og Ove F. Petersens Fond, Bevica Fonden, Vanførefonden og Odder Kommune.

Ifølge højskolen findes der ikke nok udendørs faciliteter, hvor alle kan være med. 

"Kørestolsbrugere bliver ofte degraderet til “kaffedrikkende taskeholdere”, mens familie, venner og andre kan være aktive sammen. Det ønsker Egmont Højskolen at gøre op med", skriver de i en pressemeddelelse.

Ifølge skolens hjemmeside er de en af landets største højskoler med omkring 200 elever og cirka 100 ansatte. Skolen vægter fællesskab og netop plads til alle.

- Egmont Højskolen ønsker at etablere Danmarks første universelt designede udendørs bevægelses- og aktivitetsområde, der med et fast fokus på inklusion, sikrer, at alle mennesker på tværs af både funktionsniveau, alder, livsvilkår og livssituation kan deltage aktivt i fritidslivet, siger Jon Gerner, direktør i Lokale og Anlægsfonden, som støtter det nye område.

Området på cirka 30.000 kvm vil blandt andet byde på gangsystemer og udkigsposter, vandringsruter, multibane, skatermiljø og klatrevæg. 

Lokalbefolkningen og besøgende får fri adgang til faciliteterne, som ventes færdige i 2025.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062