23948sdkhjf

Sjælsø får frist på 14 dage

Jammerbugt Kommune har givet byggekoncernen to uger til at svare på, hvordan det planlagte skolebyggeri i Aabybro skal realiseres.
Sjælsø Gruppen er fortsat i spil som OPP-partner på den kommende Ny Aabybro Skole, men byggekoncernen har nu fået en konkret tidsfrist at forholde sig til, hvis byggeriet ikke skal sendes i et nyt udbud.

- Vi har sagt til Sjælsø, at de har 14 dage til at sandsynliggøre, hvordan de kan realisere projektet via Sjælsø Gruppen eller alternativt gennem et datterselskab. Derfor har vi indkaldt til et møde den 28. august på rådhuset i Aabybro, hvor vi forventer at få klarhed over tingene, siger Mogens Gade (V), der er borgmester i Jammerbugt Kommune, til Building Supply.

Ny partner medfører forsinkelse
Mogens Gade understreger, at det fortsat er kommunens førsteprioritet at gennemføre projektet som planlagt med kontraktunderskrivelse den 15. september og byggestart i oktober, så skolen kan stå klar i sommeren 2015.

Hvis Jammerbugt Kommune skal finde en ny partner i stedet for Sjælsø, vil det formentlig forsinke skolebyggeriet med et halvt år, da kommunen efter alt at dømme skal ud i en ny udbudsrunde. Mogens Gade håber dog, at Jammerbugt Kommune kan nøjes med at annoncere ændringer med en offentlig høring til følge.

- Det er noget af det, vi arbejder sideløbende med, og som vi er ved at undersøge mulighederne for. Men det vil stadig kræve en offentlig høring på 14 dage, hvor erhvervslivet har mulighed for at gøre indsigelser, og den proces vil også forlænge projektet, siger Mogens Gade.

Sjælsø har lagt sig i selen
Foruden Sjælsø Gruppen havde det oprindelige udbud to mulige partnere, som begge holdt sig inden for kommunens anlægsramme på 150 mio. kr., og efter nyheden om Sjælsøs anmeldte rekonstruktion, har Mogens Gade modtaget flere henvendelser fra interesserede byggevirksomheder.

Han tør derfor godt garantere, at skolen nok skal blive bygget, men ind til mødet den 28. august er fokus dog primært på at beholde Sjælsø som partner i den ene eller anden form.

- De er i gang med at rekonstruere hele selskabet, og det er klart, at det er en proces, der tager lidt tid. Men hvis de for eksempel kan realisere skolebyggeriet med de krævede garantier som en enkeltstående projekt gennem et datterselskab, så er det også noget, vi er lydhøre over for. Mig bekendt arbejder de gode folk i Sjælsø på begge fløje, og vi har haft en fornuftig dialog med dem. De har ikke bare slukket for telefonen, men de lægger sig i selen, fordi de gerne vil tilbage på markedet, vurderer Mogens Gade.

Fakta: Ny Aabybro Skole
Projekt: Samling af 1.000 elever på en ny og tidssvarende skole
Beliggenhed: Aabybro
Samlet areal: Ca. 12.000 kvadratmeter
Pris: Anlægsramme på 150 mio. kroner
Bygherre: Jammerbugt Kommune
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109