23948sdkhjf

Højhus-planer skudt til hjørne

Bricks, NCC Property Development og C.F. Møllers planer om et stort nybyggeri i Aarhus-bydelen Frederiksbjerg må vente lidt endnu. Udvalg vil se på nedrivningen af de eksisterende bygninger igen.
Planerne for en ny bydel i Aarhus kaldet Frederiks Plads må vente lidt endnu. Det skriver aarhusportalen.dk.

Læs mere: Nyt højhus-kvarter under opsejling i Aarhus .

Byggeriet er tænkt opført på en14.000 m2 stor grund ved Banegården og Rutebilstationen hvor DSBs gamle komponentværksted ligger. Et flertal i Aarhus byråd har valgt ikke at sige god for en nedrivning af de gamle bygninger inden, der foreligger en klar plan for det nye byggeri.

48.500 m2 til bolig og erhverv
Bag planerne for den nye bydel står Bricks, NCC Property Development og C. F. Møllers Tegnestue. Deres projekt for området tæller seks-otte høje huse med bolig, butikker og erhverv omkring den nye Frederiks Plads. I alt er der ca. 48.500 m2, heraf ca. 35.000 m2 erhverv og 12.000 m2 boliger med 1.500 m2 butik. Bebyggelsen kommer blandt andet op i 19 etagers højde ved Værkmestergade.

Samtidig med at nedrivningsønsket behandles, arbejdes der på en lokalplan for projektområdet. De endelige byggeplaner er dog ikke sendt til kommunen, og inden det sker ønsker et flertal i byrådet altså ikke at give tilladelse til nedrivningen på området.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094