23948sdkhjf

Kommune finder millioner til forandring af Pusher Street

Københavns Kommune har afsat 15 mio. kroner i overførselssagen til forandringsplanen for Pusher Street på Christiania

Danmarks mest berygtede hashgade, Pusher Street på Christiania, skal omdannes. Og nu har Københavns Kommune afsat 15 mio. kr. til det arbejde. Pengene er fundet i den netop indgåede økonomiaftale - den såkaldte overførselssag.

Det skriver Økonomiforvaltningen i en pressemeddelelse. 

Det er Socialdemokratiet, Det Konservative Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Venstre, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti på Københavns Rådhus, der ifølge pressemeddelelsen nu har sikret den nødvendige finansiering fra kommunen.

- Vi er i gang med at skrive Pusher Street og bandekriminaliteten ud af historien om fremtidens Christiania. Nu sætter vi igen økonomi bag ordene. Det glæder mig, at finansieringen til omdannelsen af Pusher Street er på plads. Stor tak til alle partierne bag aftalen for at udnytte det historiske vindue til at få løsnet årtiers gordiske knude, siger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S).

Bidraget fra Københavns Kommune omfatter blandt andet udgifter til infrastruktur, bygningsrenovering samt renovering af belægningen i selve Pusher Street.

De 15 mio. kr. fra Københavns Kommune følger efter, staten i sidste uge afsatte 14,3 mio. kr. til forandringsplanens fase 1, der er vedtaget på Christianias fællesmøde.

"Med kommunens bidrag er myndighedernes andel således på plads", lyder det i pressemeddelelsen. 

Her fremgår det videre, at selve forandringen af Pusher Street starter den 6. april med opgravningen den berygtede hashgade.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125