23948sdkhjf

Landsretten har talt: Anlægsarbejder på Lynetteholm kan fortsætte

Det bliver ikke med et Lynetteholm-projekt på pause, når Klimabevægelsens retssag mod staten skal køre. Det har Østre Landsret netop besluttet 

Opdateres...

Anlægsarbejderne i forbindelse med fase to af Københavns nye halvø, Lynetteholm, skal ikke sættes på pause, mens retssagen mod det kører. 

Det står klart efter en kendelse afsagt af Østre Landsret i dag.

Det er entreprenørkæmpen Per Aarsleff A/S, der har vundet entrepriserne i forbindelse med fase to af Lynetteholm-arbejdet.

Aarsleff og Lynetteholm

Per Aarsleff A/S har vundet tre entrepriser, der til sammen kaldes “fase to”. Det indebærer at etablere en stemdæmning (perimeter) om hele Lynetteholms samlede areal. Samtidig fyldes der jord og gytje i fase et-bassinerne, der allerede er indkredsede af perimeter, som Per Aarsleff A/S også har anlagt.

Fase to forventes at være afsluttet i 2026.

Bygherre på Lynetteholm-projektet er By & Havn, et udviklings- og driftsselskab, der ejes 95% af Københavns Kommune og 5% af staten.

En principiel retssag

Klimabevægelsen stævnede i 2021 Transportministeriet og det kommunale udviklingsselskab By & Havn, der er bygherre på Lynetteholm-projektet.

Klimabevægelsen stævnede staten for ikke at have lavet en fyldestgørende miljø- og klimaredegørelse over projektet og for ikke at inddrage borgere i Danmark og nabolandene i og omkring Østersøen i udarbejdelsen af projektet.

Selve hovedsagen er endnu ikke rammesat, men Klimabevægelsen har anmodet om opsættende virkning – altså at projektet omkring Lynetteholm skulle sættes på pause, mens hovedsagen afgøres.

Licitationen er til stede hos By & Havn - og følger sagen tæt.

Se nøgletal for:
Læs mere om: Lynetteholmen
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.717