23948sdkhjf

Lokal trio bygger for Enggaard-selskab i Aalborg

Søren Enggaard A/S har tilstrækkelig med lejere i hus og starter derfor nyt kontorbyggeri på Eternitten, bydelen på Dansk Eternit Fabriks gamle grund i Aalborg

Der er gået lige over et år siden, Søren Enggaard A/S præsenterede planer for en 10.000 kvm stor kontorejendom i hjembyen Aalborg, navngivet Hatschek Hus.

Nu har udviklings- og ejendomsselskabet sikret sig tilstrækkelig med lejere til, at der sættes gang i byggeriet, så bygningen kan stå klar til indflytning 1. april 2026. Den seneste lejeaftale er med Rambøll.

- Det er en stor glæde, at vi nu er kommet så langt, at vi kan melde klart ud, hvornår huset står færdigt, og at byggeriet kan igangsættes, og vi kan få de sidste lejere ind i huset, siger adm. direktør Carsten Enggaard fra Søren Enggaard i en pressemeddelelse fra Nordicals Aalborg, der står for udlejningerne i ejendommen.

Byggeriet opføres i to hovedentrepriser, som er lagt i hænderne på tre lokale firmaer, oplyser Carsten Enggaard til Licitationens søsterportal til overvågning af udbud og projekter, Projektagenten.

Bygningsentreprisen varetages af HP Byg, mens teknikentreprisen udføres i samarbejde mellem Ib Andersen VVS og Mariendal El-Teknik.

Hatschek Hus er placeret på Eternitten, området navngivet efter Dansk Eternit Fabriks tidligere produktion på stedet.

Bygningen er tegnet af Friis & Moltke i samarbejde med Rambøll. Begge selskaber bliver lejere i bygningen. Det samme gør Artelia Denmark og Søren Enggaard A/S.

Huset har efter Ludwig Hatschek (1856-1914), som opfandt pressemetoden af bølgeplader, som igennem årtier blev produceret på eternitfabrikken. Dermed var og blev Hatschek en vigtig brik for Eternitten og for Aalborgs industrihistorie.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125