23948sdkhjf

10 års vækst er slut hos E&P-selskab: Tangerer samtidig rekordresultat

En svag afslutning på 2023 vil trække spor ind i det igangværende regnskabsår, konstaterer NemBygs adm. direktør

Mere end 10 års næsten uafbrudt vækst blev afløst af en stagnerende omsætning i andet halvår af 2023 hos NemByg A/S.

Nu ser det esbjerggensiske entreprenørfirma ind i et nyt regnskabsår med afdæmpede forventninger. 

I det perspektiv anser firmaets ledelse det som opløftende, at rekordresultatet fra 2022 blev tangeret med et resultat før skat på 30,3 mio. kr. mod 30,1 mio. kr. året før.

- Vi har en pæn ordremængde nu, men den svage afslutning på 2023 vil trække spor ind i det nye år i form af en periode med vigende aktivitetsniveau, siger adm. direktør Jesper Holm Nielsen i en pressemeddelelse.

- Fra august blev ikke kun NemByg, men branchen som helhed påvirket negativt af, at der var færre udbud af nye byggeprojekter, og at konkurrencesituationen er skærpet. Nedgangen har især ramt vores kerneområde, Esbjerg og Sydvestjylland, uddyber han.

At indtjeningen i 2023 blev fastholdt på et højt niveau, skyldtes en stabil gennemførelse af projekter i hoved- og totalentrepriser. Selskabet oplyser ikke omsætning.

NemByg A/S
Regnskabsår 2023 2022
Valuta mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 81,4 74,5
Resultat af primær drift 30,5 30,1
Resultat før skat 30,3 30,1
Årets resultat 23,6 23,4
Balancestatus 76,7 105,0
Egenkapital 24,2 34,0
Antal ansatte 95 87
Kilde: CVR

Konsolideringsår og et stærkt 2025

Nembyg tilstræber at udjævne konjunkturudsving og effekterne af den højere rente ved at sprede sig på private og offentlige byggerier fordelt på flere sektorer og geografiske områder.

Det afspejler sig i et udsnit af de nybyggerier og renoveringsopgaver, der er afleveret i 2023: Et boligbyggeri og et padelcenter i Esbjergs centrum, institutionsbyggeri på Vestfyn, ny ridehal og stald i et stutteri i Vestjylland samt et pakhus til vindsektoren på Esbjerg Havn.

- Efter det seneste halve års afmatning har vi nu mange udbud af både private og offentlige byggerier at kalkulere og give tilbud på. Under forudsætning af, at vi får vores rimelige andel af de kommende projekter, ser vi faktisk mere positivt på 2025 end på det regnskabsår, vi befinder os i, siger Jesper Holm Nielsen.

- Lykkeligvis har vi nået en størrelse, hvor vi hele tiden har gang i en række større byggerier og renoveringer, så vi risikerer på ingen måde at ramme bunden i løbet af 2024, understreger direktøren samtidig.

I opgavebogen for 2024 har firmaet renoveringer i boligblokke i Hedegårdene, Gefionsparken og Skoleparken i Esbjerg, boligprojekter i andre byer samt erhvervsbyggerier for Biltema, Stark og Cocio Chokolademælk.

Enemærke & Petersen som eneejer

Entreprenørvirksomheden Enemærke & Petersen overtager ved årets udgang 100 pct. af aktierne i NemByg, efter at selskabet midt i 2021 købte 60 pct. af virksomheden.

Aktiekøbet indebærer, at de hidtidige medejere, Jørgen Mathiasen og Jesper Holm Nielsen, samt det lokale investeringsselskab, Brygge Partners I A/S, til den tid udtræder af ejerskabet.

NemByg fortsætter som en selvstændig forretningsenhed under samme navn og ledelse.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188