23948sdkhjf

Næsten identisk: Anden og sidste del af 22.500 kvm psykiatri fejret

MT Højgaard har siden august opført råhuset til anden etape af Ny Psykiatri Bispebjerg. Bedriften har netop været centrum for et nyt rejsegilde

Der er sket meget på Ny Psykiatri Bispebjerg, siden etape 1 i projektet blev taget i brug i november 2022. Her op mod påsken kan holdet bag de tæt på identiske bygninger, som udgør sidste del af det i alt 22.500 kvm sammenhængende bygningskompleks, så fejre rejsegilde for etape 2.

Projektets råhus-entreprenør MT Højgaard Danmark gik i gang i august, og siden har man været i fuld sving med at grave ud og støbe fundamenter, og der er siden kommet terrændæk på og bygget op i højden.

Netop den bedrift var traditionen tro i centrum ved arrangementet på byggepladsen.

Projektchef i Region Hovedstadens Center for Ejendomme Peter Friis sagde på dagen til de mere end 120 fremmødte på pladsen:

- Vi holder rejsegilde og fejrer det sammen med særligt jer, der hver dag møder ind på byggepladsen og yder en formidabel indsats. Råhuset er godt på vej og med en fremdrift, der følger tidsplanen – og det har kunnet lade sig gøre, fordi der bliver knoklet på, og fordi alle byder ind med vigtige input til et godt samarbejde.

Klar til brug i 2026

Når de nye rammer på Bispebjerg står helt færdige, samler de 200 af Psykiatrisk Center Københavns 253 sengepladser og kommer til at rumme størstedelen af centrets døgnbehandling, specialambulatorier og forskningsenheder.

Den første etape rummer hovedindgang, akutmodtagelse, fire sengeafsnit med i alt 74 patientstuer, ECT-klinik og centerledelse.

Den resterende etape 2 på 12.000 kvm, der netop er fejret, kommer til at rumme otte sengeafsnit samt uddannelsesfaciliteter og multisal.

Hele komplekset forventes ibrugtaget i 2026.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172