23948sdkhjf

Milliardprojekt på skinner: Søger entreprenører til to opgaver

Vejdirektoratet er på banen med to hovedentrepriser på den nye jernbane på Vestfyn til næsten 850 millioner kroner

Anlægsentreprenører med kompetencerne i orden kan nu få del i det mere end 5 mia. kr. dyre jernbaneprojekt, som de kommende år skal løbe over Vestfyn.

Her anlægger Vejdirektoratet sammen med Banedanmark en 35 km lange dobbeltsporet højhastighedsbane fra Odense mod Middelfart, der skal udgøre en fælles transportkorridor parallelt med Fynske Motorvej.

Nu er Vejdirektoratet på banen med udbud af hovedentrepriser på to af delstrækningerne, Spedsbjerg - Gribsvad og Gribsvad – Ålsbo.

Samlet har de to hovedentrepriser en anslået kontraktværdi på 842 mio. kr. Enkeltvis er opgaven på strækningen Spedsbjerg – Gribsvad den økonomisk mest vægtige til anslået 526 mio. kr., mens arbejdet på de cirka 6 km ny jernbane mellem Gribsvad og Ålsbo ventes at løbe på i 316 mio. kr.

Det viser data fra Projektagenten, Licitationens søsterportal til overvågning af udbud og projekter.

Anlægsarbejderne omfatter, men er ikke begrænset til, jordarbejder, afvanding, broarbejder, berørte veje og stier, samt udførelse af eventuelle erstatningsveje. Desuden omfatter anlægsarbejderne opbygning af den enkelte entreprisestræknings sporkasse.

Fælles for hovedentrepriserne er, at interesserede entreprenører har frist til 15. maj til at afgive tilbud.

Firmaer, som har tænkt sig at gøre det, kan byde på én kontrakt eller begge kontrakter. Går kontrakterne til én budgiver, har tilbudsgiveren har mulighed for at give rabat

Udførelsen af begge delkontrakter forventes at starte ultimo juni 2024 skal være færdige 30. april 2027. Efter planen skal den nye bane åbnes for passagertog i 2029.

Totalrådgiver-tilbud på 154 millioner 

Vejdirektoratet valgte i maj 2022 Atkins som totalrådgiver med Niras som underrådgiver til detailprojekteringen af den nye jernbane over Vestfyn.

Atkins gav det billigste tilbud på 154 mio. kr. for opgaven, der først og fremmest går ud på at hjælpe med detailprojekteringen af banen langs E20 Fynske Motorvej.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094