23948sdkhjf

Stor navne i spil til kommende kystcenter

BIG, 3XN, Kjaer & Richter samt Lundgaard & Tranbjerg Arkitekter er frontfigurer i fire hold, som er udvalgt blandt 15 bud

Byfornyelse og gammel industri på kanten af Lillebælt i Assens skal suppleres med et nyt nationalt kyst- og lystfiskercenter. 

Nu er vi kommet et skridt nærmere, hvordan centerets fysiske ramme skal tage sig ud. Feltet i arkitektkonkurrencen om byggeriet er med andre ord indsnævret, og fire teams går nu videre i konkurrencen.

De prækvalificerede i arkitektkonkurrencen om Kyst- og Lystfiskercenteret

De fire teams, som på lige vilkår er videre i konkurrencen, er:

  • 3XN S med teknisk og faglig støtte fra Detblå, Henry Jensen A/S Rådgivende Ingeniører og Bactocon.
  • Bjarke Ingels Group med teknisk og faglig støtte fra Ingeniør'ne og A1 Consult.
  • Arkitektfirmaet Kjaer & Richter med teknisk og faglig støtte fra Sted og Niras.
  • Lundgaard & Tranbjerg Arkitekter med teknisk og faglig støtte fra Bogl, EKJ Rådgivende ingeniører og Broconsult.

Kilde: Assens Kommune

- Vi glæder os meget til at se, hvordan de forskellige teams vil skabe et vartegn med et stærkt og arkitektonisk udtryk, som ikonisk markerer sig på sin særlige placering på Midtermolen, midt i købstadens historiske havneområde, Søren Steen Andersen (V), i en pressemeddelelse.

- Ligeledes bliver det spændende at se, hvordan de fire teams vil integrere muligheder for at samles og nyde den smukke udsigt over Lillebælt og de omkringliggende øer, tilføjer borgmesteren.

I forbindelse med prækvalifikationen meldte 15 teams sig på banen - alle med et ønske om at få lov til at give deres bud på, hvordan centeret skal se ud, og hvordan det skal spille sammen med det gamle pakhus og de øvrige faciliteter på havnen.

Til juni vælger bedømmelseskomitéen, hvem der vinder arkitektkonkurrencen og dermed opgaven.

70 millioner plus det løse

Projektet forventes at løbe op i 70–75 mio. kr. plus følgeinvesteringer og allerede afholdte udgifter.

Der blev øremærket 22 mio. kr. til at etablere et kyst- og lystfiskercenter med finansloven i 2018. Assens Kommune har afsat 15 mio. kr. til opførelsen, og de resterende penge finansieres med 25 mio. kr. fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal og 19 mio. kr. i støtte fra Nordea-fonden.

Kyst- og Lystfiskercenteret i Assens udspringer af den nationale strategi for kyst- og lystfiskeri, som Assens Kommune er tovholder på.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172