23948sdkhjf

Undgå revnedannelse i nystøbt beton

Både vejret og cementtypen har indflydelse på risikoen for revnedannelse i nystøbt beton. Med den voksbaserede curing, MasterKure 216WB, kan du beskytte betonen effektivt - også ved beton med nye klinkerreducerede cementtyper. MasterKure 216WB er testet iht. TI-B-33.

Udtørring af betonoverfladen og dannelse af revner

Det danske vejr har stor indvirkning på, hvordan en eksponeret nyudstøbt beton klarer sig i de første timer og døgn. Udsættes betonen fx for blæsende eller solrige dage eller perioder med lav luftfugtighed osv. er alle forudsætninger til stede for, at der opstår revner i betonen, eller at udtørring gør betonens overflade svagere uanset om det er sommer eller vinter.

Fx opstår plastiske svindrevner, når fordampningen af vand fra betonen har været for kraftig, før betonen er bundet af. Resultatet er undertryk i betonens kapillærporevæske, hvilket betonens partikelsystem kompenserer for ved at pakke sig tættere i mindre lokale områder, og disse sammentrækninger kan efterfølgende ses som revnedannelser i betonen. Betonens modstandsevne overfor udtørring og dermed dannelsen af plastiske svindrevner er udover de vejrlige påvirkninger også afhængig af cementtypen.

Beton med de nye klinkerreducerede cementtyper kræver væsentligt mere opmærksomhed og har ofte behov for tidlig beskyttelse af den nystøbte beton, f.eks. med curing.

Effektiv beskyttelse med voksbaseret curing

Der findes forskellige slags curing, hvor curing baseret på voks er den type, som klart giver den bedste beskyttelse af betonens overflade. Den voksbaserede MasterKure 216 WB danner en beskyttende film på betonoverfladen, som hæmmer fordampning af vand i den kritiske afbindingsperiode.

”Vi ser flere udfordringer på byggepladserne med revner - også i de nye betoner med lavere klinkerindhold. Her gør det en stor forskel, når man påfører voksbaseret curing, MasterKure 216WB, hvis effekt er eftervist i flere tests. Fx så vi en rigtig god virkning af curingen ved de store bundpladestøbninger til det nye maritime motormuseum Maskinrummet i Skagen.” siger Jesper Chrone, Account Manager hos Master Builders Solutions.

Fordele ved MasterKure 216 WB curing

  • Effektiv udtørringsbeskyttelse af beton, som ikke skal efterbehandles
  • Minimeret dannelse af svindrevner og revner generelt
  • Stærkere og støvfri betonoverflade
  • Kan påføres beton, mens den endnu matfugtig
  • Økonomisk løsning
  • MasterKure 216 WB er certificeret iht. TL NBM-StB
  • MasterKure 216 WB er testet iht. TI-B-33​

Mere information om voksbaseret curing.

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.146