23948sdkhjf

Udbyder de sidste grunde og byggeretter i ny hovedstads-bydel

Rødovre Kommune udbyder nu 42.000 kvm byggeretter kombineret med opførelse af en tilbygning ved det Arne Jacobsen-tegnede rådhus

De sidste brikker, i Rødovres nye bydel Gartnerbyen, er ved at blive lagt. 

Omdannelsen af Gartnerbyen har været undervejs siden 2017, skudt i gang af helhedsplanen for Bykernen. Flere boligbyggerier er allerede opført, og den nye bydel tegner sig med stier, gader og grønne gårde.

Nu udbydes de sidste kommunale grunde og 42.000 kvm byggeretter i Gartnerbyen til salg og baner vejen for omdannelsen af den sidste del af det gamle industri- og gartnerområde. 

- Vi har sat et udbud i gang, hvor vi skal finde dem, der skal bygge det, der bliver en ny bymidte for alle i Rødovre, og jeg overdriver ikke, når jeg siger, at vi er ret kræsne i den proces, siger borgmester Britt Jensen (S) i en pressemeddelelse.

- Visionen er, at bylivet skal være rigt på oplevelser og skabe rum og plads til alle temperamenter og aldre. Så vi stiller både krav til, hvordan der skal bygges, og hvordan der skal se ud i rummene mellem bygningerne, altså pladser, strøg og gader, for begge dele er med til at definere, hvordan vi skaber en god bymidte, tilføjer hun.

Bygger bremset borgerhus

Som en del af udbuddet indgår også, at køber af byggeretterne udbyder og opfører Borgerhuset, en ny bygning ved kommunens Arne Jacobsen-tegnede og fredede rådhus, som fandt sin form gennem en arkitektkonkurrence tilbage i 2021. Det er Werk Arkitekter i samarbejde med Baumschlager Eberle Architekten GmbH og OJ Ingeniører, der har tegnet huset.

I foråret 2023 valgte kommunen at hive i bremsen på byggeriet med henvisning til anlægsloftet og den økonomiske situation. 

Nu hedder det sig, at Borgerhuset efter planen bliver taget i brug i 2027, både som ramme for borgernes møde med kommunen i forbindelse med for eksempel sagsbehandling eller borgerservice, og som ramme for borgernes egne aktiviteter i foreninger og lignende. 

Vi har sat et udbud i gang, hvor vi skal finde dem, der skal bygge det, der bliver en ny bymidte for alle i Rødovre, og jeg overdriver ikke, når jeg siger, at vi er ret kræsne i den proces Borgmester i Rødovre Kommune, Britt Jensen (S)

Spil ind med visioner

Med udbuddet efterlyser Rødovre Kommune også, at en fremtidig køber skriver sig ind i visionen for Gartnerbyen. Køber skal komme med forslag til hvordan de nye byggerier gør området til en bydel, hvor arkitektur og bæredygtighed former bydelen og giver rum for byliv og nye former for fællesskaber.

Når de sidste byggerier begynder at skyde op, kan Rødovre Kommune færdiggøre anlægget af Aage Knudsens Strøg. Strøget kommer til at binde Gartnerbyen sammen med et grønt gadeforløb, der går fra rådhus og bibliotek til Tæbyvej. Strækningen tættest på rådhuset bliver allerede inden for kort tid formet til et kunstrøg, der følger Rødovre Kommunes lange tradition for at arbejde med kunst i bybilledet.

Projektet for Aage Knudsens Strøg er tegnet af SLA Arkitekter sammen med Artelia.

Udbuddet af byggeretter og Borgerhuset løber til 5. juli 2024.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062