23948sdkhjf

Glostrup-entreprenør endte 10 millioner kroner under forventet resultat

Juul & Nielsen kom ud af 2023 med et overskud på knap 1,3 mio. kroner. Trods man forventede et overskud på 11-15 mio. kroner, kaldes resultatet for 'acceptabelt'

Da entreprenørvirksomheden Juul & Nielsen gik ind til regnskabsåret 2023, var det med en forventning om at lande et overskud på mellem 11 og 15 mio. kr. før skat.

Helt så godt gik det ikke for den Glostrup-baserede virksomhed, som dog stadigvæk kunne præsentere sorte tal på bundlinjen. Således kom Juul & Nielsen ud af det netop overståede regnskabsår med et årsresultat på 1.270.702 mio. kr. efter skat.

Det fremgår af virksomhedens seneste årsrapport.

Selvom det er knap en tredobling sammenlignet med sidste års regnskab, kommer det i kølvandet på en række år med svingende resultater på bundlinjen. Omsætningen var tilmed mindre, end det var tilfældet i 2022.

For mens omsætningen i 2022 var på knap 323 mio. kr., var den i det netop overståede regnskabsår lige under 232 mio. kroner. Til gengæld voksede bruttofortjenesten fra 60,5 mio. kr. til 63,3 mio. kr.

Virksomhedens primære indtjening er kommet igennem entreprise, mens også service udgør en anseelig del af indtægterne.

Hos Juul & Nielsen tages resultatet med oprejst pande, selvom det var under forventningen. 

- Ledelsen finder, årets begivenheder taget i betragtning, selskabets resultat acceptabelt, lyder det i beretningen til årsregnskabet.

Entreprenørvirksomheden begrunder de manglende resultater med "en række interne og eksterne faktorer, som har spillet ind".

- Internt har der været organisatoriske ændringer, herunder omstrukturering og ledelsesmæssige skift i produktionsafdelingen. Eksternt har selskabet oplevet udfordringer såsom annullerede projekter, uforudsete omkostninger og det bredere økonomiske klima, herunder højere rente og inflation.

Licitationen ville blandt andet gerne have spurgt Juul & Nielsens adm. direktør, Tommy Nielsen, om, hvilke annullerede projekter og uforudsete omkostninger, der var tale om. 

I et kortfattet mailsvar afviser direktøren dog at uddybe, hvad det helt præcist er, der har givet årsresultatet modvind på cykelstien i løbet af 2023.

Juul & Nielsen
Regnskabsår 2023 2022
Valuta mio. DKK mio. DKK
Nettoomsætning 295,8 322,9
Bruttofortjeneste 63,3 60,5
Resultat af primær drift 3,7 2,0
Resultat før skat 1,7 0,6
Årets resultat 1,3 0,4
Balancestatus 146,5 170,2
Egenkapital 41,4 40,1
Antal ansatte 98 100
Kilde: CVR

Første officielle ESG-regnskab

Juul & Nielsen har i årsregnskabet implementeret virksomhedens første officielle ESG-regnskab, der skal opgøre, hvor bæredygtig en virksomhed er. 

Her oplyses det, at man i bestræbelserne på at reducere virksomhedens CO2-udledning blandt andet er gået over til ren LED-belysning, skærpet fokus på affaldssortering, installeret ladefaciliteter til elbiler på firmaets domicil og måling af KPI'er (Key Performance Indicator, red.).

Juul & Nielsen oplyser, at man til næste regnskabsår forventer et overskud på mellem to og fire mio. kr. I et kort svar oplyser adm. direktør Tommy Nielsen, at første kvartal af 2024 indtil videre "har udviklet sig som budgetteret."

Juul & Nielsen

  • Juul & Nielsen har hovedsæde i Glostrup, men har også en afdeling i Aarhus.
  • Beskæftiger sig med renovering, ombygning og udbygning samt service- og vedligeholdelsesopgaver og rammeaftaler for offentlige kunder, erhvervskunder, forsikringsselskaber og pensionskasser. 
  • Har blandt andet haft opgaver på projekter som Frihedsmuseet i København, neurorehabiliteringscenteret i Glostrup, HF & VUC Nordsjælland og regionshospitalet i Randers.

Se nøgletal for:
Læs mere om: årsregnskab REGNSKABER
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.756