23948sdkhjf

Efter krak i Dansk Boligbyg: Entreprenør er på plads til autismecenter

Egil Rasmussen A/S overtager totalentreprise på autismecenter efter Dansk Boligbygs konkurs

De startede med at stå for tømrerarbejdet på byggeriet af et autismecenter i Fredericia, men har nu efter Dansk Boligbygs konkurs indgået en aftale om at overtage byggeriet. 

Det skriver Egil Rasmussen koncernen på sin LinkedIn-profil.

I opslaget lyder det, at de er "enormt glade" for at have lavet en aftale med Region Syddanmark om at færdiggøre projektet. 

- Vi ser frem til at fortsætte, hvor vi slap, skriver koncernen, der tidligere har oplyst, at de har cirka seks mio. kr. i klemme i konkursen i Dansk Boligbyg. 

Netop byggeriet af autismecenteret har har stået stille siden konkursen i slutningen af februar, men nu er videreførelsen altså sikret.

Fire i spil i sin tid

Dansk Boligbyg blev valgt som totalentreprenør på projektet tilbage i september 2022. 

I alt var fire teams prækvalificeret til at byde på opgaven i sin tid. Det gælder foruden Dansk Boligbyg hold med aktørerne C.C. Contractor, Jorton og NemByg i spidsen. Sidstnævnte havde Enemærke & Petersen med på holdet som medentreprenør. 

- Vi har brugt det meste af et halvt år sammen med vores arkitekt og ingeniør på at sammensætte den bedst mulige løsning for det nye center, lød det fra Jes Møller Jensen, daværende afdelingsleder hos Dansk Boligbyg i Horsens, da virksomheden fik opgaven i hus.  

Af en udsendt pressemeddelelse fremgik det, at Ginneruparkitekter i Horsens og Niras i Aarhus var med på projektet. Et projekt, som tæller 2.800 kvm omfattende 21 boliger foruden et beskæftigelses- og personalehus samt en centerbygning til administrativt personale med tilknyttede kursusfaciliteter. Alt omkranset af et parkanlæg.

Træbyggeri til guld

– I valget af totalentreprenør har økonomien vægtet 40 pct., mens andre parametre som organisation, kompetencer og ikke mindst gode referencer og erfaring med DGNB Guld certificering også har haft stor betydning. I Region Syddanmark er autismecentret det første certificerede byggeri, vi skal opføre med DGNB Guld certifikat, oplyste Leif Nielsen, bygherrerådgiver i Bygningsafdelingen hos Region Syddanmark, desuden i pressemeddelelsen. 

- Det er vedtaget, at al fremtidigt byggeri over 2,5 mio. kr. i regionen skal DGNB Guld certificeres, så det er noget, vi kommer til at arbejde rigtig meget med, fortalte han videre.

I samme ombæring fremgik det, at centeret opføres som et rent træbyggeri. Det ifølge Trine Mouritsen fra Ginneruparkitekter for at "opnå størst mulig bæredygtighed".

Første spadestik til det nyt autismecenter blev taget i marts 2023. Dengang lød budgettet på 86 mio. kr. Byggeriet opføres på Nymarksvej i Fredericia.

Se nøgletal for:
Læs mere om: konkurs
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.739