23948sdkhjf

M. J. Eriksson sætter gang i kæmpe motorvejsudvidelse

E45 omkring Aarhus er ved at blive opgraderet, og nu går arbejderne for alvor gang i de næste tre etaper 

Første etape startede i november sidste år, og nu går de næste tre etaper i forbindelse med opgraderingen af E45 omkring Aarhus med et tredje spor i gang. 

Der er tale om strækningen mellem Genvejen og Motorvejskryds Aarhus Nord. 

Arbejdet har til formål at lette trafikken og de lange køer i myldretiden markant, skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Munck Havne og Anlæg A/S vandt udbuddet for første etape langs Aarhus Syd, mens M.J. Eriksson A/S har vundet de sidste tre etaper. 

- Vi er begejstrede for synergien ved overtagelsen af tre sammenhængende entrepriser, og vi glæder os til at komme i gang med arbejdet, siger Morten Rahbek, regionschef i M.J. Eriksson i Midtjylland.

NCC er valgt af M.J. Eriksson til at producere og udlægge asfalten på en cirka 12 km strækning. Det skriver NCC i en pressemeddelelse.

- Asfaltopgaven er en solid ordre, som vi er meget tilfredse med at have fået. Den er med til at fortsætte vores allerede gode samarbejde med M.J. Eriksson, som vi blandt andet har arbejdet sammen med for Vejdirektoratet på Fynske Motorvej, siger Lars Vester, direktør for NCC Asfalt i Danmark under NCC Industry.

NCC skal samlet lægge cirka 180.000 tons asfalt. Arbejdet begynder i sommeren 2024, men de store mængder asfalt bliver først udlagt i løbet af efteråret og frem til midten af 2026, oplyser entreprenøren. 

Foruden det ekstra spor i hver retning skal alle til- og frakørsler på E45-strækningen ved Aarhus bygges om, broerne for de krydsende veje skal udvides, og der skal etableres støjvolde flere steder.

Et puslespil

Den sidste etape af motorvejsudvidelsen omfatter en større ombygning af Motorvejskryds Aarhus Nord. Her står Vejdirektoratet med egne ord over for "lidt af et puslespil".

- Vi mener, at vi nu har fundet den bedste løsning for de mere end 100.000 biler, som hver dag forventes at skulle igennem motorvejskrydset i fremtiden. Det skal nok blive rigtig godt, når vi er færdige, men lige nu har vi et særligt fokus på at få afviklet trafikken bedst muligt, mens arbejdet står på. En kompleks opgave, hvor vi håber på trafikanternes tålmodighed, siger projektchef i Vejdirektoratet, Robin Højen Madsen.

Som optakt til udvidelsen skal en del af Århusvej, der krydser motorvejen i Søften flyttes mod nord for at gøre plads til byggeriet af to nye broer samt til- og frakørselsramper for Djurslandsmotorvejen til E45. Et arbejde der starter op i slutningen af april. MT Højgaard skal udføre byggeriet af de nye broer.

Senere går selve udvidelsen af motorvejen i Aarhus Nord i gang, som også omfatter et stykke af Djurslandmotorvejen.

Hele motorvejsudvidelsen står ifølge Vejdirektoratet klar med udgangen af 2026. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094