23948sdkhjf

Det må laves af el- og VVS uden autorisation

Sikkerhedsstyrelsen har lavet 15 korte informationsvideoer, som viser, hvad virksomheder uden autorisation selv må lave af el og vvs-arbejde ude hos forbrugerne.
Må man skifte blandingsbatteriet, når man sætter nyt køkken op ude hos kunden? Og hvad med stikkontakterne? Det kan være svært at vide, hvad man præcis må lave af el og vvs-arbejde uden autorisation.

Sikkerhedsstyrelsen har derfor, som regulerer autorisationsområderne i Danmark, lavet en spritny app, hvor man gennem 15 korte film kan se, hvad der kræver autorisation – og hvad der ikke gør. Målet er, at professionelle aktører let kan danne sig et overblik over, hvad der ikke kræver autorisation – og hvad der gør.

- Det er vigtigt for os at oplyse om, hvad der falder indenfor og udenfor autorisationskravene. Derfor har vi valgt at få lavet de her 15 korte film, som vi håber, at mange professionelle aktører kan få gavn af, siger Mette Cramon, kommunikationskonsulent i Sikkerhedsstyrelsen, i en pressemeddelelse.

Viser hvad man må uden autorisation
De 15 film forklarer og viser i løbet af få minutter, hvad man for eksempel må lave af elarbejde i et køkken uden autorisation. Det er nemlig sådan, at virksomheder uden autorisation og forbrugere må lave det samme indenfor el og vvs.

- Videoerne viser 15 konkrete emner, og du skal blot klikke på ikonerne, så afspilles filmene automatisk. Og det er sådan, at filmene kan afspilles uden netadgang, når de først er downloadet, forklarer Mette Cramon.

APP’en kan hentes i App-store og på Google Play. Søg blot på Sikkerhedsstyrelsen. Herfra kan de også hentes direkte ind på telefonen ved at scanne en QR-kode. Filmene kan også ses på Sikkerhedsstyrelsens hjemmeside.

Læs mere på : www.sik.dk/hvad-maa-man-selv .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094