23948sdkhjf

Dansk hold vinder hospitalsudvidelse

OPP-leverandøren skal stå i spidsen for 4.500 kvm byggeri med retspsykiatri ved Aarhus 

Nordstern indtager rollen som totalentreprenør på det hold, som bygge, finansiere og drifte en 4.500 kvm udvidelse af Aarhus Universitetshospital Psykiatrien.

Med andre ord har regionsrådet i Region Midtjylland nu sat navn på den OPP-leverandør, der skal stå i spidsen for byggeriet, der kommer til at indeholde et nyt retspsykiatrisk sengeafsnit samt kontorområde til klinisk personale.

Opgaven tilfalder PKA Skejby P/S, som har tilknyttet teknikentreprenør Wicotec Kirkebjerg, Arkitema samt rådgivende ingeniør Afry, foruden ovennævnte Nordstern og Pensionskassen for Sundhedsfaglige, Pensionskassen for Socialrådgivere, Socialpædagoger og Kontorpersonale og Lægesekretærer.

- Holdet bag PKA Skejby P/S har leveret et overbevisende bud på, hvordan udvidelsen af AUH Psykiatrien kan rumme både sikre rammer for en effektiv behandling af patienter i retspsykiatrien og gode kontor- og mødefaciliteter, siger formand for Udvalg for bæredygtighed, teknologi og anlæg, Henrik Gottlieb Hansen (A), i en pressemeddelelse.

At PKA Skejby P/S allerede er leverandør på det offentligt-private partnerskab ved AUH Psykiatrien, betragter udvalgsformanden også som en fordel:

- Samtidig har flere af tilbuddets nøglepersoner været involveret i etableringen af den nuværende psykiatri i Skejby, som har en naturlig forståelse for, hvilken hverdag både medarbejdere og patienter i Psykiatrien lever i. Det er alt andet lige en fordel, når vi skal udvide.

Byggestart i 2025

Der bliver plads til yderligere 16 sengepladser i retspsykiatrisk afdeling samt nye kontor- og mødefaciliteter til Psykiatriens medarbejdere, når udvidelsen af Aarhus Universitetshospital Psykiatrien efter planen står klar i slutningen af 2026.

Udvidelsen af Psykiatrien skal ske i forlængelse af den eksisterende bygning K.

PKA Skejby P/S skal nu i samarbejde med repræsentanter fra Psykiatrien samt inddragelse af brugerne arbejde videre med tilbuddet frem imod foråret 2025, inden byggeriet efter planen skal ske i løbet af 2025 og 2026.

Trekant om en halv milliard

I udvælgelsesprocessen har Region Midtjylland har tre prækvalificerede ansøgere. 

A. Enggaard med Sweco Danmark og Aart Architects, engelske Amber Infrastructure Limited med Kemp & Lauritzen, KHR Architecture, Raundahl & Moesby samt Niras, og så vinderholdet PKA Skejby P/S.

Udvidelsen løber op i cirka 500 mio. kr., hvis vurderingen i udbudsmaterialets holder stik.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063