23948sdkhjf

Betongigant opruster: Køber elementfabrik af Ambercon

For imødekomme en stor efterspørgsel på produktion og rådgivning har beton-virksomheden DS Elcobyg, der er en del af DS Gruppen, købt en betonelementfabrik i Genner

Det Hobro-baserede betonelementfirma DS Elcobyg opruster.

Virksomheden har nemlig købt den godt og vel 5000 kvm store betonelementfabrik i Genner beliggende i Sønderjylland. De har købt fabrikken af beton- og facadeproducenten Ambercon.

Købet sker ifølge DS Elcobyg for at "imødekomme en stigende efterspørgsel på rådgivning og produktion indenfor alle aktuelle betonelementer". 

På den nyerhvervede fabrik i Genner, der både producerer og leverer specialiserede betonelementer såsom TTS-tagplader, parkeringsdæk, TT-elementer, forspændte bjælker og søjler, får man dækket en stor efterspørgsel, lyder det.

Det muliggør nemlig, at man nu kan levere til alle typer betonbyggerier, og det glæder adm. direktør i DS Elcobyg, Anders Brinch Sørensen.

- Med mange års erfaring og høj kvalitet er Genner-fabrikken en vigtig udvidelse af DS Elcobyg’s produktionskapacitet. De elementtyper, som fremstilles i Genner, supplerer vores eksisterende sortiment sublimt, så vi fremover er i stand til at levere 'hele pakken' af elementer, der er brug for i fremtidige betonbyggerier, siger han i en pressemeddelelse.

Stærkere i Skandinavien

DS Elcobyg køber fabrikken af Ambercon, som i forbindelse med deres årsregnskab tilbage i april informerede om købet. Dengang oplyste adm. direktør i Ambercon, Apichat Bonde, at prisen var hemmelig.

- Købet af fabrikken i Sønderjylland passer perfekt ind i DS Gruppens og DS Elcobygs strategi, der bygger på, at DS Gruppen også vil være totalleverandør af beton, og dermed give koncernen bedre fordele på markedet, siger Anders Brinch Sørensen.

Han tilføjer:

- Samtidig understøtter det Goldbecks strategi om at udbygge DS Gruppen A/S til at stå endnu stærkere i Danmark og Skandinavien.

DS Elcobyg er en del af DS Gruppen, der gennem årene har udviklet sig til at være en af Skandinaviens største virksomheder inden for stål og beton.

I marts 2022 blev DS Gruppen solgt til tyske industrikoncern Goldbeck, der udfører bygge- og serviceopgaver i Europa

Prisen blev dengang ikke offentliggjort, men på grundlag af regnskabstal anslog Nordjyske den til omkring 1,5 mia. kr.

Kort om DS Gruppen

  • DS Gruppen består af forretningsenhederne DS Flexhal, DS Stålkonstruktion, DS Elcobyg og DS Stålprofil, som henholdsvis opfører erhvervsbyggerier i stål og beton, producerer stålkonstruktioner, betonelementer eller tag- og facadebeklædning i tyndpladestål.
  • DS Gruppen udfører totalentrepriser i Danmark og Sverige og gør sig inden for produktion og salg af stål- og betonløsninger til byggeri og industri.
  • Koncernen har hovedkontor i Hobro, regionskontor i Storkøbenhavn og salgskontorer i Norge og Tyskland.
  • Koncernen har datterselskaber i Tyskland, Slovenien, Polen og Norge og vil med en ny strategi mere bredt ud - både geografisk og opgavemæssigt. 
  • Familien Møller Hansen solgte i foråret 2022 DS Gruppen A/S og underliggende produktions- og salgsselskaber til den tyske industrikoncern Goldbeck GmbH.

  • DS Gruppen beskæftiger i dag mere end 900 medarbejdere.

Kilde: DS Gruppen

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125