23948sdkhjf

Aarsleff nedjusterer efter Pihl-konkurs

Markant fremgang på det danske marked har sikret øget indtjening i de første tre kvartaler af 2012/13. Ledelsen må dog nedjustere forventningerne til årets resultat.
Per Aarsleff A/S offentliggjorde tirsdag, at selskabet har et tilgodehavende på cirka 30 mio. kr. hos konkursramte Pihl, og i det netop offentliggjorte kvartalsregnskab nedjusterer Aarsleff-ledelsen forventninger til 2012/13 fra 200 til 180 mio. kr. før skat.

- Resultatet er negativt påvirket af en hensættelse på 30 mio. på et tilsvarende tilgodehavende hos Pihl, som har indgivet konkursbegæring. Tilgodehavendet vedrører alt overvejende underentreprenørarbejder udført af Wicotec Kirkebjerg A/S i forbindelse med totalrenovering af Hotel d’Angleterre i København, oplyser virksomheden i regnskabsmeddelelsen.

Aarsleff kan dog samtidig melde om pæn fremgang i de første ni måneder af 2012/13. Omsætningen er steget med 9 procent til 5.341 mio. kr. I Danmark er der skabt en vækst på 28 procent, mens udlandet er gået tilbage med 16 procent.

Koncernens resultat efter skat udgør et overskud på 89,2 mio. kr. mod 66,3 mio. kr. i samme periode af sidste regnskabsår. Udover tilgodehavendet hos Pihl er resultatet negativt påvirket af nedskrivning på et enkeltstående projekt i Afrika.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095