23948sdkhjf

Nyt krancenter skyder i vejret

Tårnkraner, teleskoplæssere og gaffeltrucks står klar, så kursisterne ved et nyt kursuscenteret kan blive klædt på til at flytte flere ton byggematerialer og udstyr hen over hovedet på folk

Der har været rivende aktivitet på pladsen i Ulfborg, hvor Mercantec Ulfborg Kjærgaard har klargjort et nyt specialistcenter til uddannelse af blandt andet kranførere. Specialister, som skal løse opgaver i hele Danmark. 

Det vestjyske kursuscenter råder over 100 ha praktikområde, så det altid er muligt at udføre opgaverne i størrelsesforholdet 1:1. 

- Det er vigtigt for os, at vores kursister kan teste teorien af i praksis, siger Christine Thorhauge, centerleder på Mercantec Ulfborg Kjærgaard, i en pressemeddelelse.

- Kun ved at tilbyde særdeles virkelighedsnære opgaver i undervisningen, kan vi klæde dem ordentligt på til at styre kraner på byggepladser og ved anlægsprojekter rundt omkring i landet, uddyber centerlederen.

Hun påpeger også, at arbejdet på skolen skal matche den virkelighed, kursisterne møder ude på arbejdspladserne.

28 meter 

Ni tårnkrankursister er gået ind ad døren i en nybygget undervisningsfløj, hvor de får lov til at teste deres nyerhvervede viden af på en række forskellige kraner. 

Centeret råder over fire tårnkraner, seks mobilkraner, fem teleskoplæssere og syv gaffeltrucks. 

To af tårnkranerne er nyindkøbte, og en af disse er en totalrenoveret kran, som fagfolk i Frankrig har skilt ad ned til mindste bestanddel, istandsat og malet. Når alle kranerne er samlet, skyde de hver især 28 meter i vejret.

Virksomheden Stirnimann A/S, der sælger tårnkraner og semi-mobilkraner, står for leveringen af en række kraner til det nye uddannelsescenter.

Mercantec Ulfborg Kjærgaards krancenter

Det nyetablerede krancenter har blandt andet fire tårnkraner, seks mobilkraner, fem teleskoplæssere og syv gaffeltrucks.

To af centerets tårnkraner er nyindkøbte. Og en af disse er en totalrenoveret kran, som af fagfolk i Frankrig er skilt ad ned til mindste bestanddel, istandsat og malet.

Når samtlige kraner er samlet, når de hver især en fuld højde på 28 meter. De vil derfor kunne ses fra hovedvejen uden for Ulfborg, hvorved horisonten uden for byen ændrer sig.

Kurserne har forskellig varighed. De kommende kursister på tårnkran skal gennemføre et tre uger langt forløb. Skolen har gennem en årrække erhvervet sig stor erfaring med kurser i kran og løft på forskellige afdelinger i landsdelen. Man har nu valgt at samle kranerne og kursusaktiviteterne i Vestjylland på Mercantec Ulfborg Kjærgaard.

Mercantec Ulfborg Kjærgaard rummer i forvejen store entreprenørmaskiner, der i det daglige skaber professionelle rammer for maskinføreruddannelsen. I vinterhalvåret er skolens område desuden fyldt med asfaltudlæggere og vejtromler som et led i vejasfaltør-uddannelsens praktiske undervisning.

- Der er brug for en stærk og sikkerhedsorienteret kranføreruddannelse i Danmark. Adskillige anlægsprojekter er aktuelt sendt i udbud, og behovet for fagfolk derfor er kraftigt stigende, siger adm. direktør John Asmussen.

Lang tradition 

Det er ingen tilfældighed, at Mercantec Ulfborg Kjærgaard vælger at etablere det nye krancenter på lokationen i vestjyske Ulfborg. Her er der i mere end 80 år blevet uddannet kursister i at bruge blandt andet entreprenør- og asfaltmaskiner, gaffeltruck og teleskoplæsser. 

Arbejdet på skolen skal matche den virkelighed, kursisterne møder ude på arbejdspladserne, og det sikrer vi her på kursuscenteret Christine Thorhauge, centerleder på Mercantec Ulfborg Kjærgaard

For at samle kræfter, viden og tilbud er en række uddannelsesaktiviteter, som hidtil er blevet udbudt i nærliggende Hoverdal, nu flyttet til det nye center.

- Tavle-undervisning og instrukser i simulator eller klasselokalet gør det ikke alene. Derfor skal vores kursister bevise, at de kan flytte et skib, en vindmøllevinge og andre reelle elementer, før de kan få et kursusbevis i hænderne, siger centerleder Christine Thorhauge og tilføjer:

- Vi sender kun kranførere ud i virkeligheden, der på alle måder er rustet til opgaven.

Artiklen er en del af temaet MXtra - Maskin- og materiel.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11