23948sdkhjf

Byggestart i Jørn Tækkers nye by

C.C. Contractor indtager rollen som totalentreprenør på skolebyggeriet i Nye ved Aarhus

Børn, forældre og borgere i Nye i det nordlige Aarhus har længe haft noget at se frem til, en ny skole i den nye by. Nu er arbejdet så officielt skudt i gang med C.C. Contractor i rollen som totalentreprenør.

Skolen, som har fået navnet Ravnbakkeskolen, fremstår som en ’by i byen’, midt i naturen og på kanten af Nye.

Sammen med arkitektfirmaerne Kjaer & Richter samt Christensen & Co., Landskabsarkitektfirmaet Lytt og ingeniørfirmaet Afry står C.C. Contractor for de cirka 14.800 kvm byggeri. Gruppen blev valgt til projektet i sommeren 2021.

WSP står for projekteringen af kunstgræsbanen.

Skolen bliver opdelt i mindre huse, der danner små klynger, som hver især har deres særkende, med musik, mad, kreativitet og bevægelse som omdrejningspunkt.

Visionen er at skolen og fritidscentret, ligesom kunstgræsbanen samler foreninger, familier og fællesskaber fra hele området.

Byggeriet er planlagt til indvielse ved skolestart august 2026.

Tækker som drivkraft

Byen Nye ligger godt 10 km nord for Aarhus midtby. Planen er, at der på sigt skal bygges omkring 10.000 boliger til 15.000-20.000 beboere.

Nye strækker sig over cirka 150 hektar, hvoraf aarhusianske Tækker Group disponer over godt 126 hektar. Adm. direktør og stifter Jørn Tækker har tidligere vurderet, at prisen for at bygge byen vil løbe op i omkring 30 mia. kr.

De første boliger i Nye blev igangsat efter mere end 10 års planlægning i sommeren 2017, og de første beboere flyttede ind i 2018.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062